A fotó illusztráció

Hangora, Herfli és Lippogó – babaszinház a Hevesi Sándor téren

Új babaszínházi előadássorozat indul április 29-én a Pesti Magyar Színházban Leporelló címmel, amelynek keretében három előadást láthat a közönség az idén tavasszal.
 
 Lélektől lélekig fesztivál a Veszprémi Petőfi Színházban

Sikerrel zárult a Pécsi Harmadik Színház megsegítésére meghirdetett Színházmentő akció

A támogatási kampány során több mint 21 millió forint gyűlt össze. Pontosabban: 21 millió 316 ezer forint. Ezzel a támogatással az évadot be tudják fejezni és fel tudnak készülni a következőre.
 
Színművészek tolmácsolásában elevenednek meg a tárgyak a Néprajzi Múzeum audioguide-jában

Színművészek tolmácsolásában elevenednek meg a tárgyak a Néprajzi Múzeum audioguide-jában

A Megérkeztünk című tárlatban a legelső, 19. századi gyűjtésektől a legújabb szerzeményekig szerepelnek különleges tárgyak, melyek történetét most neves színművészek tolmácsolásában lehet megismerni.
 
Hárman kapnak Hevesi Sándor-díjat a színházi világnap alkalmából

Hárman kapnak Hevesi Sándor-díjat a színházi világnap alkalmából

Büki Dóra, Juronics Tamás és Veress Anna kapja idén a magyar színház nemzetközi elismertetéséért és megismertetéséért odaítélt Hevesi Sándor-díjat, amelyet a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja minden évben a színházi világnap alkalmából oszt ki.
 
Felvétel a próbáról. Fotó: Bere Mátyás / jokaiszinhaz.hu

Országúton: Fellini filmjét viszik színre a Békéscsabán

Ez lesz a Jókai Színház színház "nagy klasszikusa" az évadban – a színpadi adaptációt Kiss József készítette és rendezi.
 
Fotó: VéNégy Fesztivál (2022.)

A VéNégy Fesztivál nem csak a zenéről szól: kiváló színházi és utcaszínházi társulatok is érkeznek a Dunakanyarba

A zene és színház szerelmeseinek érdemes a nyarat a meseszép Dunakanyarban kezdeni. A jubileumi VéNégy Fesztiválon a zene mellett számos különleges színházi produkció is látható lesz. A fesztivált a Feledi Project: Esszencia című táncelőadása nyitja június 22-én.
 
Fotó: Szalay Zoltán

Ezt a színházat már magunk építettük... – Meghosszabították a Ruttkai Éva online kiállítást

A nagy érdeklődésre való tekintettel április 12-ig meghosszabbították a Ruttkai Éva születésének 95. évfordulójára készült Ruttkai Éva és a Vígszínház című nagyszabású, exkluzív, eddig szélesebb körben szinte teljesen ismeretlen fotókból készült online kiállítást.
 
LENNI vagy NEM LENNI? – gála a a Pécsi Harmadik Színház életben maradásáért

LENNI vagy NEM LENNI? – gála a Pécsi Harmadik Színház életben maradásáért

Noha neves művészek mondanak le bevételükről a teátrum javára és civil szervezésben is érkeznek a támogatások, a szakmán belüli felajánlások, a Harmadik Színház továbbra is küzd az életben maradásért. Március 15-én 17 órakor a színházban egy nagyszabású gálaműsor lesz,...
 
24 órán át folyamatosan játssza ugyanazt a hétperces jelenetet a színésznő

24 órán át folyamatosan játssza ugyanazt a hétperces jelenetet a színésznő

A londoni Young Vic színház The Second Woman című előadásában lép fel Ruth Wilson, Golden Globe- és Laurence Olivier-díjas színésznő.
 
Vízityúk-olvasópróba / Fotó: Horváth Máté

Zsótér Sándor 15 év után visszatér a Katonába

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli április 20. és május 2. között 30 helyszínen, több mint 50, műfajokon átívelő programmal a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
 
Színésznők szorult helyzetben

Színésznők szorult helyzetben

A legsikeresebb színésznőkkel is előfordul, hogy olykor egy pillanatra kiesnek szerepükből vagy éppen elfelejtik a szövegeket... Megtörtént ez már Kovács Patríciával, Rujder Viviennel és Stork Natasával is.
 
Vígszínház, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásán Déry Tibor író és Presser Gábor zeneszerző kézfogása. Mögöttük Marton László rendező, Barta Tamás és Somló Tamás zenészek. Fortepan/Urbán Tamás

Nem képzelt Presser-est a Vígszínházban

Ötven éve mutatták be a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, Presser Gábor első színházi munkáját a Vígszínházban. Ezzel a musicallel kezdődött a zenész és a színház máig tartó története. A jubileum alkalmából március 25-én délután és este...
 
Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
 
 
Cached at 01:19:50