Lackfi János új regénye először színpadon

Lackfi János új regénye először színpadon

A ma nyíló könyvhétre jelent meg Lackfi János Rocky című regénye, amely először a Zsámbéki Nyári Színházban mutatkozik be színpadon.
 
Kenyér, show, szeretet: fesztivált szervez Pokorny Lia

Kenyér, só, szeretet: fesztivált szerveznek Pokorny Liáék

A Kenyér Show Szeretet Fesztivál közös gasztronómiai élményekkel, zalai ízekkel, koncerttel, színházi programokkal és interaktív workshopokkal várja az érdeklődőket a festői zalai környezetben, Zalaszentlőrincen július 26-29. között.
 
Fotó: Fejér János

40. születésnapját ünnepli idén a Zsámbéki Nyári Színház

A Zsámbéki Szombatokat 40 évvel ezelőtt, 1983-ban Mátyás Irén és Bicskei Gábor alapította beírva ezzel a várost a kortárs színjátszás és színházművészet fontos helyszínei közé. Azóta a színház játszóhelye megváltozott és célcsoportja is átalakult, de az irodalom és a...
 
Az utolsó este EGYÜTT

Az utolsó este EGYÜTT

Mint arról már beszámoltunk, 20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes. Az elkövetkezendő egy hónapban több előadást játszik még a társulat, majd június 13-án 18 órától a Trafóban tartják a Tünet Búcsú napját.
 
Június 17-én nyit a Thália Nyárikert Salföldön

Június 17-én nyit a Thália Nyárikert Salföldön

A Thália Színház nyári játszóhelye kamaradarabok, koncertek befogadására alkalmas fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel várja a produkciókat és az érdeklődőket.
 
Fotó: Radnóti Színház/FB

Minden emberhez kapcsolódik egy legközelebbi ember – ősbemutatóval zárja premierjeinek sorát a Radnóti Színház

"Sokszor a legközelebbi ember nem is tudja, hogy milyen sokat jelent nekünk, és van olyan, hogy valaki egyszerre többeknek is a legközelebbi embere... "
 
Ha május 1. – akkor Vígmajális

Ha május 1. – akkor Vígmajális

A hagyományokhoz híven május 1-jén a társulat a közönséggel együtt ünnepli a Vígszínház 127. születésnapját. A résztvevők 15 órakor ünnepélyes keretek között ismerhetik meg a Vígszínház 2023/24-es évadának tervezett bemutatóit.
 
Fotók: Éder Vera/ Miskolci Nemzeti Színház

Miért kapott Mongóliából egy lófejű hegedűt a miskolci színház?

Egy tradicionális morin khuur nevű mongol hangszert ajándékozott Baatarjav Sainnyambuu, Mongólia budapesti nagykövete a Miskolci Nemzeti Színháznak. Nem "csak úgy"...
 
Bálint András 80 – különleges film készült a születésnapra

Bálint András 80 – különleges film készült a születésnapra

Különleges filmmel köszöntik Bálint András színművészt: a Szabad lebegés - Variáció Bálint András Szerb Antal estjére című alkotást először a színész születésnapján, április 26-án láthatja a közönség.
 
Fotó: Művészetek Völgye

Goldoni-darabbal indul a színházi program a Völgyben

Idén is saját színdarabbal és izgalmas programkavalkáddal várja a Művészetek Völgye a fesztiválozókat július 21-30. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
 
 Egy este Alföldi Róberttel – Szegeden

Egy este Alföldi Róberttel – Szegeden

Alföldi Róbertet a szegediek kedvenc színésznője, a Szegedért Emlékéremmel kitüntetett és hét Dömötör-díjjal rendelkező Szilágyi Annamária kérdezi 2023. május 15-én hétfőn este a szegedi Belvárosi Moziban.
 
Fotó: Emmer László

HDG70 – életműkoncert a Vígszínházban

Hegedűs D. Géza 2023. május 8-án, a 70. születésnapja alkalmából koncertet ad a Vígszínház színpadán. A színművész életműve fél évszázada része a Vígszínház történetének, ezalatt az ötven év alatt nagy sikerű zenés előadások főszereplője is volt.
 
Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok
 
 
Cached at 16:46:04