Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház

5 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A Vígszínház társulata zenés időutazásra hívja a közönséget november 18-án Budapest 150. születésnapja alkalmából.

Fotó: Juhász Éva

A Pest Buda és Óbuda egyesítésével 1873. november 17-én jött létre Budapest. A Vígszínházban tartják november 17-én a hivatalos ünnepi gálakoncertet, amelyet november 18-án a közönségnek is bemutatnak.

Megszámlálhatatlan nagyszerű és népszerű dal született Budapestről. Ki ne hallott volna már dalban mesélni a vén budai hársfákról, a pesti nőkről, a holdas éjről a Dunán, a Ligetről, a Józsefvárosról, vagy akár arról a bizonyos Duna-parti csónakházról...

A társulat a közönséget zenés időutazásra hívja, amelyben összekapcsolódik a 150 éves Budapest és a 127 éves Vígszínház története. Nagyzenekari kísérettel többek között olyan legendás előadásokból hallhatók részletek, mint a Csókos asszony, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Fekete Péter, A Pál utcai fiúk, míg a századelő hangulatát régi budapesti slágerek idézik fel.

A Víg-Budapest koncerten elhangzanak többek között Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor és természetesen Cseh Tamás dalai.

Az előadás koreográfusa Bálint Barna, a karmester-zenei vezető Mester Dávid, a szerkesztő-rendező pedig Fesztbaum Béla.

Vígszínház, Budapest 150., koncert

 

 

Szólj hozzá!


November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a...

Több mint négyezer szavazat érkezett az első két hétben a Kaszás Attila-díj 2023‑as jelöltjeire. Még tíz napig szavazhat a közönség Nagy...
 
Színház naptár

Amikor egy csapat fiatal értelmiségi kivonult a társadalomból, hogy indiánosdit játsszanak – interjú Bereményi Gézával

A Vörösmarty Színház november 11-én mutatta be az Apacsok című előadást. A bemutatón részt vettek a darab szerzői, Bereményi Géza és Kovács Krisztina is. A bemutató kapcsán Bereményi Gézával beszélgettünk, aki a darabról, a politikai közegről és személyes élményeiről is mesélt az indiántáborokban.

Szabad a tánc! Gálaest Dés Lászlóval, Nagy Ervinnel, Fekete Giorgióval és másokkal a Vígszínházban

A gála a a 15. évadát indító Duda Éva Társulat támogatására jön létre november 26-án a Vígszínház nagyszínpadán, vendégművészek közreműködésével.
Új színdarabok
Jaj, Nagyi!
Téli Színház -...
Téli Színház -...
Dunaföldvár 
DON KYCHOT
DON KYCHOT
Szarvas 
Bors néni
Bors néni
Budapest 
Bors néni
Bors néni
Budapest 
Bors néni
Bors néni
Budapest