Új színházterem nyílt Budán

2023. October 03.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A Karinthy Színház új színháztermet nyitott Karinthy Stúdió néven, amely az idei évadtól több előadásnak is otthont ad.

Fotó: Karinthy Színház

Az új játszóhellyel a Karinthy Színháznak az a célja, hogy az újragondolt stúdióelőadások mellett a társulati tagoknak és a fiatal tehetségeknek is lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra egy-egy önálló est vagy előadássorozat keretében.

Az új színpadon először a Margarída asszony című monodrámát láthatták a nézők. Roberto Athaydeű darabját Böhm György rendezésében láthatja a közönség. A humorral teli groteszk dráma egy boldogtalan asszony vergődése a minket körülvevő, egyre őrültebb világban. A Karinthy Színház előadásának meghatározója a színésznő, Balázs Andrea (képünkön) – írják a darabról, amely legközelebb szombaton látható a stúdiószínpadon.

Karinthy Színház, Karinthy Stúdió, Balázs Andrea

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok