Szabad a tánc! Gálaest Dés Lászlóval, Nagy Ervinnel, Fekete Giorgióval és másokkal a Vígszínházban

2023. November 07.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A gála a a 15. évadát indító Duda Éva Társulat támogatására jön létre november 26-án a Vígszínház nagyszínpadán, vendégművészek közreműködésével.

Szabad a tánc! Gálaest Dés Lászlóval, Nagy Ervinnel, Fekete Giorgióval és másokkal a Vígszínházban

Duda Éva Társulat előadásait évente több mint 10 ezer néző látogatja. Fővárosi játszóhelyük a Nemzeti Táncszínház, emellett vendégszerepelnek belföldön és nemzetközi fesztiválokon is. A  társulat missziója a kortárstánc népszerűsítése, fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás és a művészet kapcsolata.

Duda Éva koreográfus, rendező számos műfajban alkot. Táncelőadások létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint operák, musicalek, filmek koreográfusa. Vígszínházi munkái között van a Koldusopera, a Lovakat lelövik, ugye?, a Rómeó és Júlia, a Hegedűs a háztetőn, valamint A kastély című előadás.

A fellépő vendégművészek között van Dés László zeneszerző, Lőrinc Katalin táncművész, Nagy Ervin, Gubik Petra, Szabó Kimmel Tamás, Kálid Artúr és Földes Eszter színművész, Fekete Giorgio, a Carson Coma énekese, a Sena Dagadub, Dinyés Dániel zeneszerző-karmester és Kolonits Klára operaénekes, a FollowTheViolin, azaz Farkas Izsák hegedűművész és Szarvas Dávid zenész.

A 15. évad megkezdésekor mind a hazai, mind a nemzetközi szcénában is kiemelkedő munka és siker ellenére sincs biztos működési háttér a szervezet mögött. A társulat 2023 áprilisában támogatói kampányt hirdetett, amelyben 20 nagykövet állt ki a szabad tánc, a szabad alkotás és a Duda Éva Társulat mellett.

Az eredményes kampányt követően ősszel elkötelezett pártolói kör kialakítását célozzák meg, amelynek segítségével szabadon alkothatnak és magas színvonalon közvetíthetik a hazai kortárs kultúrát.

A Szabad a tánc? elnevezésű kampány folytatásaként a november 26-i gálaest szeretné felhívni a figyelmet a független színházi és táncos szféra financiális kihívásaira – az esemény bevétele pedig a társulat hosszú távú, fenntarthatóbb működését segíti.

Duda Éva Társulat, Vígszínház

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
A pacsirta
A pacsirta
Sopron 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest 
Rigoletto
Rigoletto
Budapest