Szolidaritási akciót hirdetett a Szegedi Pinceszínház a Nemzetiben megsérült színészekért

2023. November 17.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Kissé elkerekedett a szemünk, amikor olvastuk a hírt, hogy a Nemzetiben előbb gyűjtenek aláírást a színészek testi épségéért is felelő vezetőért, mint mondjuk pénzt vagy képeslap-aláírást a balesetben megsérült színészek javára.

Fotó: Nemzeti Színház

Azóta a médiában sokan sokféleképpen megközelítették a témát, mi speciel nem szeretnénk a lemondás/felmondás gubancos hálójába belekeveredni, elsősorban azért, mert számunkra a színészek a fontosak. A színházi balesetben megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó már mindketten otthon vannak, gyors gyógyulást és még ennél is gyorsabb felejtést kívánunk nekik.

Azt viszont jó volt olvasni, hogy a Szegedi Pinceszínház igen is gondol rájuk, felhívásukat változtatás nélkül tesszük közzé:

'Szeretnénk megmutatni Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak, hogy a színházi szakma és a közönség egységesen mögöttük áll.
Decemberben egy színházi előadás előtt a taps értük szóljon, amiről videót készít a kezdeményezéshez csatlakozó színház vagy társulat. Ezt a videót a juliottomindenki@gmail.com  címre várjuk. Az elkészült videókból egy összeállítást készítünk, mely kifejezi szeretetünket és együttérzésünket irántuk. Csatlakozzatok minél többen!"

Egyetértünk az előttünk szólóval: csatlakozzanak minél többen! A baj velük esett meg, a hírek viszont az igazgató nevétől hangosak, őt sajnálják napra nap: legyen az a bizonyos taps is legalább ilyen hangos.

 

Szegedi Pinceszínház, Nemzeti Színház, baleset, Szász Júlia, Horváth Lajos Ottó

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
 
 
 
Cached at 15:26:48