Szolidaritási akciót hirdetett a Szegedi Pinceszínház a Nemzetiben megsérült színészekért

2 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Kissé elkerekedett a szemünk, amikor olvastuk a hírt, hogy a Nemzetiben előbb gyűjtenek aláírást a színészek testi épségéért is felelő vezetőért, mint mondjuk pénzt vagy képeslap-aláírást a balesetben megsérült színészek javára.

Fotó: Nemzeti Színház

Azóta a médiában sokan sokféleképpen megközelítették a témát, mi speciel nem szeretnénk a lemondás/felmondás gubancos hálójába belekeveredni, elsősorban azért, mert számunkra a színészek a fontosak. A színházi balesetben megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó már mindketten otthon vannak, gyors gyógyulást és még ennél is gyorsabb felejtést kívánunk nekik.

Azt viszont jó volt olvasni, hogy a Szegedi Pinceszínház igen is gondol rájuk, felhívásukat változtatás nélkül tesszük közzé:

'Szeretnénk megmutatni Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak, hogy a színházi szakma és a közönség egységesen mögöttük áll.
Decemberben egy színházi előadás előtt a taps értük szóljon, amiről videót készít a kezdeményezéshez csatlakozó színház vagy társulat. Ezt a videót a juliottomindenki@gmail.com  címre várjuk. Az elkészült videókból egy összeállítást készítünk, mely kifejezi szeretetünket és együttérzésünket irántuk. Csatlakozzatok minél többen!"

Egyetértünk az előttünk szólóval: csatlakozzanak minél többen! A baj velük esett meg, a hírek viszont az igazgató nevétől hangosak, őt sajnálják napra nap: legyen az a bizonyos taps is legalább ilyen hangos.

 

Szegedi Pinceszínház, Nemzeti Színház, baleset, Szász Júlia, Horváth Lajos Ottó

 

 

Szólj hozzá!


November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a...

Több mint négyezer szavazat érkezett az első két hétben a Kaszás Attila-díj 2023‑as jelöltjeire. Még tíz napig szavazhat a közönség Nagy...
 
Színház naptár

Amikor egy csapat fiatal értelmiségi kivonult a társadalomból, hogy indiánosdit játsszanak – interjú Bereményi Gézával

A Vörösmarty Színház november 11-én mutatta be az Apacsok című előadást. A bemutatón részt vettek a darab szerzői, Bereményi Géza és Kovács Krisztina is. A bemutató kapcsán Bereményi Gézával beszélgettünk, aki a darabról, a politikai közegről és személyes élményeiről is mesélt az indiántáborokban.

Szabad a tánc! Gálaest Dés Lászlóval, Nagy Ervinnel, Fekete Giorgióval és másokkal a Vígszínházban

A gála a a 15. évadát indító Duda Éva Társulat támogatására jön létre november 26-án a Vígszínház nagyszínpadán, vendégművészek közreműködésével.
Új színdarabok
Jaj, Nagyi!
Téli Színház -...
Téli Színház -...
Dunaföldvár 
DON KYCHOT
DON KYCHOT
Szarvas 
Bors néni
Bors néni
Budapest 
Bors néni
Bors néni
Budapest 
Bors néni
Bors néni
Budapest