Lackfi János új regénye először színpadon

2023. June 09.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

A ma nyíló könyvhétre jelent meg Lackfi János Rocky című regénye, amely először a Zsámbéki Nyári Színházban mutatkozik be színpadon.

Lackfi János új regénye először színpadon

Érdekesség, hogy a helyben élő Lackfi János Jóéjtpuszi című prózakötetetét 2021-ben szintén a Zsámbéki Nyári Színházban mutatta be  – ugyanezen művésztársakkal és nagy sikerrel. Az új Lackfi-művet – és persze a szerzőt és művésztársait: Vecsei H. Miklóst és Szirtes Edina Mókust – a zsámbéki Zichy-kastély árnyas fái alatt, június 18-án láthatjuk.

Rocky kigyúrta magát bivalyerősre, úgy fut, mint a Rocky, úgy üt, mint a Rocky. Egy kicsit túl erőset. Egy kicsit túl erős az igazságérzete. És közben a kezében van egy féltengely. Féltengellyel igazságot tenni bajos dolog. Kijön a vér a testből, ahol lennie kellene. És Rocky megtapasztalja a börtönt, az emberbőrre varrott Jézusok, a kemény öklök és a nőnek használt férfiak világát. Miközben veszélyes barátokat szerez... Pörögnek az események, kisbolt nyílik, gasztroforradalom tör ki, Forrest Gump pedig eltévedt a mágikus realizmus erdejében, és egyre fut, hogy hazataláljon.

 

Lackfi János, Rocky, Zsámbéki Nyári Színház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok