Ha május 1. – akkor Vígmajális

A hagyományokhoz híven május 1-jén a társulat a közönséggel együtt ünnepli a Vígszínház 127. születésnapját. A résztvevők 15 órakor ünnepélyes keretek között ismerhetik meg a Vígszínház 2023/24-es évadának tervezett bemutatóit.

Ha május 1. – akkor Vígmajális
Két héttel a Broadway bemutató után a Centrál Színház tűzi műsorára Suzie Miller több díjat is elnyert darabját

Két héttel a Broadway bemutató után a Centrál Színház tűzi műsorára Suzie Miller több díjat is elnyert darabját

Az elmúlt év legjobb londoni darabja, Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) bemutatója április 29-én lesz a Centrál Színházban.
 
 Egy este Alföldi Róberttel – Szegeden

Egy este Alföldi Róberttel – Szegeden

Alföldi Róbertet a szegediek kedvenc színésznője, a Szegedért Emlékéremmel kitüntetett és hét Dömötör-díjjal rendelkező Szilágyi Annamária kérdezi 2023. május 15-én hétfőn este a szegedi Belvárosi Moziban.
 
Vígszínház, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásán Déry Tibor író és Presser Gábor zeneszerző kézfogása. Mögöttük Marton László rendező, Barta Tamás és Somló Tamás zenészek. Fortepan/Urbán Tamás

Nem képzelt Presser-est a Vígszínházban

Ötven éve mutatták be a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, Presser Gábor első színházi munkáját a Vígszínházban. Ezzel a musicallel kezdődött a zenész és a színház máig tartó története. A jubileum alkalmából március 25-én délután és este...
 
Vajon hogyan jött létre Magyarország első musical-színháza, a Rock Színház?

Vajon azt tudjuk, hogyan jött létre Magyarország első musical-színháza, a Rock Színház?

Örülhetnek a musical szerelmesei: minden hónapban klubest várja őket, beszélgetésekkel, élő zenével, kedvelt dallamokkal és interaktív játékokkal. A második klubest február 22-én lesz, amelyre a három házigazda: Borsi László, Kocsák Tibor és Várkonyi Mátyás két ikonikus musical...
 
Fotó: Simon Erika 

Februárban Fehérváron lesz dühös a 12 ember – Cserhalmi György rendezésében

Az ideiglenes épületbezárás idején sem maradnak a székesfehérváriak színház nélkül. Február 25-én a Tizenkét dühös ember című előadást különleges helyszínen, a székesfehérvári Városháza Dísztermében mutatják be Cserhalmi György rendezésében.
 
Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Moravetz Levente a Közjegyző az emeleten című vígjátékban vonultatja fel a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket: Szőke Zoltánt és Gyebnár Csekkát a "Barátok közt"-ből, továbbá Suhajda Dánielt és Madár Veronikát a "Jóban Rosszban"-ból.
 
Béranyák a Vígszínházban

Béranyák a Vígszínházban

A béranyaság különböző aspektusait mutatja be jelenetfüzéreken keresztül Czukor Balázs Béranyák című előadása. A számos etikai kérdést megfogalmazó és egyéni tragédiákat, reményt és reménytelenséget felvázoló szkeccselőadást Hegyi Barbara, Petrik Andrea, Waskovics Andrea,...
 
Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Összeesküvés elméletek, elmagányosodás, torzított valóságok – az internet toxikus hatásait állítja reflektorfénybe a Tér12 Kulturális Egyesület új produkciója.
 
Fotó: Legyél te is Jane - sétaszínház/FB

A sétaszínház vajon mi...?

Színházi előadás tanösvénybejárással, különleges helyszínen... A Legyél te is Jane! című, Dr. Jane Goodall életét és munkásságát feldolgozó sétaszínházi előadást a Jane Goodall Intézet szervezésében, Pelsőczy Réka rendezésében és Bohoczki Sára előadásában láthatjuk.
 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kastély és az építkezés ugyanaz

Október 8-án mutatták be a Vígszínházban A kastélyt – ifjabb Vidnyánszky Attilával a főszerepben, Bodó Viktor rendezésében.
 
 Cirkuszhercegnő – hol máshol, mint a cirkuszban

Cirkuszhercegnő – hol máshol, mint a cirkuszban!

Október 29-én autentikus helyszínen, a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában (1224 Budapest, Barackos út 110.) mutatják be Kálmán Imre közkedvelt operettjét.
 
Fotó: Fortepan / Hunyady József

Szabó Magda-nap a Várkert Bazárban

A 105 éve született és 15 éve elhunyt Szabó Magda író életművét idézi meg gyerekprogramokkal, színházi produkciókkal, filmvetítéssel és irodalmi beszélgetéssel október 15-én, a Várkert Bazár.
 
Kenyér, só, szeretet: fesztivált szerveznek Pokorny Liáék

Kenyér, só, szeretet: fesztivált szerveznek Pokorny...

A Kenyér Show Szeretet Fesztivál közös gasztronómiai élményekkel, zalai ízekkel, koncerttel, színházi programokkal és interaktív workshopokkal...
 
Színház naptár

Június 17-én nyit a Thália Nyárikert Salföldön

A Thália Színház nyári játszóhelye kamaradarabok, koncertek befogadására alkalmas fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel várja a produkciókat és az érdeklődőket.

Minden emberhez kapcsolódik egy legközelebbi ember – ősbemutatóval zárja premierjeinek sorát a Radnóti Színház

"Sokszor a legközelebbi ember nem is tudja, hogy milyen sokat jelent nekünk, és van olyan, hogy valaki egyszerre többeknek is a legközelebbi embere... "
Új színdarabok