A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.

A majdnem tökéletes boldogság receptje
Tóbiás, a tejesember most a Gólem Színházban szeretne gazdag lenni

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy...
 
10 érdekesség a színházvilág leghíresebb ügynökével kapcsolatban

10 érdekesség a színházvilág leghíresebb ügynökével kapcsolatban

2024. február 24-én mutatja be a budapesti Centrál Színház Arthur Miller klasszikusát, Az ügynök halálát, erről csatolt cikkünkben olvashatnak. A bemutató kapcsán összeszedtünk pár dolgot a darabról.
 
A fotó az olvasópróbán készült (Kállai-Tóth Anett/Thália Színház)

Ajtócsapkodós darab a köbön

Így jellemezte Tasnádi Csaba rendező az olvasópróbán azt a vérbeli angol bohózatot, melyet hamarosan a Thália Nagyszínpadán láthat a nagyérdemű.
 
Szilveszter a fotelből – színházzal

Szilveszter a fotelből – színházzal

Online premierek, szórakoztató, lenyűgöző és felejthetetlen alakítások az óév utolsó, az újév első napjaira.
 
Fotó: Kuttner Ádám

Ezt üzeni a színházkedvelőknek a Budapest Bár

Keresztes Tamás rendezésében, a Budapest Bár zenei kíséretével látható Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című regényének színpadi változata december 27-én délután a RAM-ban.
 
Fotók: Belvárosi színház

Az Őrületek tornya épül fel a Belvárosi színházban – premier

Shakespeare darabja, a „Tévedések vígjátéka" nem csak a múlt mulattató mesterműve, de a jelen kor számára is tanulságos történet. Az Őrületek tornya című vígjáték által bemutatott félreértések és tévedések az információáradat és az azonnali kommunikációs lehetőségek...
 
KRUM 1975-2023

KRUM 1975/2023

Bár Hanoch Levin egyik leghatásosabb darabja, a Krum 1975-ben íródott, semmit nem veszített frissességéből és aktualitásából, így az utóbbi években újra felfedezték maguknak nagy európai színházak, és több országban is sikerrel játsszák. A darab magyarországi ősbemutatója...
 
Lackfi János új regénye először színpadon

Lackfi János új regénye először színpadon

A ma nyíló könyvhétre jelent meg Lackfi János Rocky című regénye, amely először a Zsámbéki Nyári Színházban mutatkozik be színpadon.
 
Ha május 1. – akkor Vígmajális

Ha május 1. – akkor Vígmajális

A hagyományokhoz híven május 1-jén a társulat a közönséggel együtt ünnepli a Vígszínház 127. születésnapját. A résztvevők 15 órakor ünnepélyes keretek között ismerhetik meg a Vígszínház 2023/24-es évadának tervezett bemutatóit.
 
Két héttel a Broadway bemutató után a Centrál Színház tűzi műsorára Suzie Miller több díjat is elnyert darabját

Két héttel a Broadway bemutató után a Centrál Színház tűzi műsorára Suzie Miller több díjat is elnyert darabját

Az elmúlt év legjobb londoni darabja, Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) bemutatója április 29-én lesz a Centrál Színházban.
 
 Egy este Alföldi Róberttel – Szegeden

Egy este Alföldi Róberttel – Szegeden

Alföldi Róbertet a szegediek kedvenc színésznője, a Szegedért Emlékéremmel kitüntetett és hét Dömötör-díjjal rendelkező Szilágyi Annamária kérdezi 2023. május 15-én hétfőn este a szegedi Belvárosi Moziban.
 
Vígszínház, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásán Déry Tibor író és Presser Gábor zeneszerző kézfogása. Mögöttük Marton László rendező, Barta Tamás és Somló Tamás zenészek. Fortepan/Urbán Tamás

Nem képzelt Presser-est a Vígszínházban

Ötven éve mutatták be a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, Presser Gábor első színházi munkáját a Vígszínházban. Ezzel a musicallel kezdődött a zenész és a színház máig tartó története. A jubileum alkalmából március 25-én délután és este...
 
A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta...
 
Színház naptár

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Tóbiás, a tejesember a Gólem Színházban

Ha valakinek így nem rémlene, hívják őt más néven is: Tevje, ő a Hegedűs a háztetőnben szeretne gazdag lenni. A méltán híres musicalhez képest Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című elbeszélése kissé árnyaltabban mutatja be, hogyan birkóznak meg szüleink azzal, hogy felneveljenek minket.
Új színdarabok