Az időjárás idén kegyes volt a Zsámbéki Nyári Színházhoz: egyetlen előadás sem maradt el

2023. August 23.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Visszatérő legendák, könnyed, zenés nyári esték, komoly klasszikusok, három bemutató, nulla elmaradt előadás, több telt ház – a teátrum elégedett lehet a jubileumi 40. évaddal.

Fotó: Fejér János

„Nagy öröm számunkra, hogy a közönség a 40. évadban is ilyen nagy kedvvel tért vissza hozzánk. Megtisztelő, hogy számos legendás művész visszatérő vendégünk Zsámbékon és idén ismét alakultak új kapcsolatok, amiknek remélem, lesz folytatása. Úgy gondolom, sikerült olyan jubileumi műsort összeállítanunk, amely műfajában rendkívül változatos, de művészi minőségében – legyen az könnyed zenés nyári színház, vagy komoly klasszikus előadás – egyaránt magas” – mondta Russói Tamás igazgató (aki a napokban vehette át a Zsámbék Kultúrájáért díjat, amehylhez ezúton is gratulálunk).

A Zsámbéki Nyári Színház 40. évadában változatos programot kínált egész nyáron a Zichy-kastély árnyas fái alatt felállított szabadtéri színpadon, ahol számos előadásra előre elfogytak a jegyek. Idén egy produkció sem maradt el az időjárás miatt, rossz idő esetén a kastély tágas aulájában tartották meg az előadást.

Az évadban három bemutatóra került sor: még januárban a Cseh Tamás 80 – Füst a szemében c. produkció valósulhatott meg Vecsei H. Miklóssal, Szabó Balázzsal és Ratkóczi Hubával, az előadást a budapesti bemutató után nyáron a szabadtéri színpadon is láthatta a közönség. Két Lackfi-bemutatóra is sor került. Bemutatták a helyben élő szerző új regényének, a Rockynak színpadi változatát a szerző és Szirtes Edina Mókus, valamint Vecsei H. Miklós közreműködésével, és augusztusban megvalósulhatott a szerző Milyenek a magyarok c. könyvének koncertszínházi előadása Őze Áron rendezésében a szerző dalszövegeire írott új dalokkal, elképesztő sikerrel.

A határon túli színházakkal való együttműködés keretében lépett fel Zsámbékon a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című produkciójával. Folytatódott a #kedvesZsámbék! című felolvasószínházi sorozat is Seres Tamás rendezésében.

Legendás kőszínházi előadások álltak – egyes előadások első ízben – szabadtéri színpadra Zsámbékon, így a Bálint+Jordán=160, Keresztes Tamással az Egy őrült naplója, a Love Letters Hernádi Judittal és Gálffi Lászlóval és az ...És Rómeó és Júlia Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel. Emlékezetes este volt a Különkiadás Mácsai Pállal, Máté Gáborral és Lukács Miklóssal és az Utazás a koponyám körül Scherer Péterrel.

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián a Hoztunk valamit magunkból c. produkcióval tért vissza Zsámbékra, de a zenészt viszontláthatta a közönség a Másnap című produkcióban is Cseh Tamásra emlékezve. Szabó Balázs és Grecsó Krisztián is több ízben lépett fel idén Zsámbékon, a Múzsasiratóban együtt álltak színpadra. Bödőcs Tibor pedig Meg se kínáltak c. darabja igazi közönségsikerként mutatkozott be Zsámbékon Thuróczy Szabolccsal.

A Zsámbéki Nyári Színház nyári programsorozata augusztus 27-én zárul a Kártyajátékkal. Vecsei H. Miklós és Beck Zoli 32 lapból kilencet „játszik ki”, hogy az ehhez kapcsolódó történetek, versek, dalok, személyes élmények megszülethessenek mindig új formában, de a régi keretben hozva létre az előadást. A játékban a nézők is részt vesznek, hiszen a kártyapakliból ők húzzák ki lapokat...

 

Zsámbéki Nyári Színház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok