Az időjárás idén kegyes volt a Zsámbéki Nyári Színházhoz: egyetlen előadás sem maradt el

2023. August 23.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Visszatérő legendák, könnyed, zenés nyári esték, komoly klasszikusok, három bemutató, nulla elmaradt előadás, több telt ház – a teátrum elégedett lehet a jubileumi 40. évaddal.

Fotó: Fejér János

„Nagy öröm számunkra, hogy a közönség a 40. évadban is ilyen nagy kedvvel tért vissza hozzánk. Megtisztelő, hogy számos legendás művész visszatérő vendégünk Zsámbékon és idén ismét alakultak új kapcsolatok, amiknek remélem, lesz folytatása. Úgy gondolom, sikerült olyan jubileumi műsort összeállítanunk, amely műfajában rendkívül változatos, de művészi minőségében – legyen az könnyed zenés nyári színház, vagy komoly klasszikus előadás – egyaránt magas” – mondta Russói Tamás igazgató (aki a napokban vehette át a Zsámbék Kultúrájáért díjat, amehylhez ezúton is gratulálunk).

A Zsámbéki Nyári Színház 40. évadában változatos programot kínált egész nyáron a Zichy-kastély árnyas fái alatt felállított szabadtéri színpadon, ahol számos előadásra előre elfogytak a jegyek. Idén egy produkció sem maradt el az időjárás miatt, rossz idő esetén a kastély tágas aulájában tartották meg az előadást.

Az évadban három bemutatóra került sor: még januárban a Cseh Tamás 80 – Füst a szemében c. produkció valósulhatott meg Vecsei H. Miklóssal, Szabó Balázzsal és Ratkóczi Hubával, az előadást a budapesti bemutató után nyáron a szabadtéri színpadon is láthatta a közönség. Két Lackfi-bemutatóra is sor került. Bemutatták a helyben élő szerző új regényének, a Rockynak színpadi változatát a szerző és Szirtes Edina Mókus, valamint Vecsei H. Miklós közreműködésével, és augusztusban megvalósulhatott a szerző Milyenek a magyarok c. könyvének koncertszínházi előadása Őze Áron rendezésében a szerző dalszövegeire írott új dalokkal, elképesztő sikerrel.

A határon túli színházakkal való együttműködés keretében lépett fel Zsámbékon a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című produkciójával. Folytatódott a #kedvesZsámbék! című felolvasószínházi sorozat is Seres Tamás rendezésében.

Legendás kőszínházi előadások álltak – egyes előadások első ízben – szabadtéri színpadra Zsámbékon, így a Bálint+Jordán=160, Keresztes Tamással az Egy őrült naplója, a Love Letters Hernádi Judittal és Gálffi Lászlóval és az ...És Rómeó és Júlia Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel. Emlékezetes este volt a Különkiadás Mácsai Pállal, Máté Gáborral és Lukács Miklóssal és az Utazás a koponyám körül Scherer Péterrel.

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián a Hoztunk valamit magunkból c. produkcióval tért vissza Zsámbékra, de a zenészt viszontláthatta a közönség a Másnap című produkcióban is Cseh Tamásra emlékezve. Szabó Balázs és Grecsó Krisztián is több ízben lépett fel idén Zsámbékon, a Múzsasiratóban együtt álltak színpadra. Bödőcs Tibor pedig Meg se kínáltak c. darabja igazi közönségsikerként mutatkozott be Zsámbékon Thuróczy Szabolccsal.

A Zsámbéki Nyári Színház nyári programsorozata augusztus 27-én zárul a Kártyajátékkal. Vecsei H. Miklós és Beck Zoli 32 lapból kilencet „játszik ki”, hogy az ehhez kapcsolódó történetek, versek, dalok, személyes élmények megszülethessenek mindig új formában, de a régi keretben hozva létre az előadást. A játékban a nézők is részt vesznek, hiszen a kártyapakliból ők húzzák ki lapokat...

 

Zsámbéki Nyári Színház

 

 

Szólj hozzá!


November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a...

Több mint négyezer szavazat érkezett az első két hétben a Kaszás Attila-díj 2023‑as jelöltjeire. Még tíz napig szavazhat a közönség Nagy...
 
Színház naptár

Amikor egy csapat fiatal értelmiségi kivonult a társadalomból, hogy indiánosdit játsszanak – interjú Bereményi Gézával

A Vörösmarty Színház november 11-én mutatta be az Apacsok című előadást. A bemutatón részt vettek a darab szerzői, Bereményi Géza és Kovács Krisztina is. A bemutató kapcsán Bereményi Gézával beszélgettünk, aki a darabról, a politikai közegről és személyes élményeiről is mesélt az indiántáborokban.

Szabad a tánc! Gálaest Dés Lászlóval, Nagy Ervinnel, Fekete Giorgióval és másokkal a Vígszínházban

A gála a a 15. évadát indító Duda Éva Társulat támogatására jön létre november 26-án a Vígszínház nagyszínpadán, vendégművészek közreműködésével.
Új színdarabok
Jaj, Nagyi!
Téli Színház -...
Téli Színház -...
Dunaföldvár 
DON KYCHOT
DON KYCHOT
Szarvas 
Bors néni
Bors néni
Budapest 
Bors néni
Bors néni
Budapest 
Bors néni
Bors néni
Budapest