Az utolsó este EGYÜTT

2023. May 15.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Mint arról már beszámoltunk, 20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes. Az elkövetkezendő egy hónapban több előadást játszik még a társulat, majd június 13-án 18 órától a Trafóban tartják a Tünet Búcsú napját.

Az utolsó este EGYÜTT

A Tünet Búcsú napján 18 órától bebarangolható a Tünet múltja a Trafó tereiben – fotó-rulett, filmvetítések, tárgy installációk várják a látogatókat, lehet szelfizni a Priznic-ágyban, a Tünet tagjai bábáskodásával újjá lehet születni, ki lehet próbálni a Burok készítést és a Szeánsz-fakanál pörgetést.

20 órakor kezdetét veszi a nagyteremben a sírva-nevetős szeánsz.

„Sok-sok valaha volt Tünetessel és Valcz Péter „színházesztéta professzorral” próbájuk megfejteni, hogy mi a Tünet Együttes titka. Jó volna végre definiálnunk magunkat, mielőtt megszűnünk. És a végén... igen. Majd buli hajnalig, Varga Vince adja a talpalávalót” – mondja Szabó Réka, a társulat művészeti vezetője.

Jegyeket átmenetileg nem lehet kapni, de május 20 után újra elérhetők lesznek.

A Tünet Búcsú programja
Trafó Kortárs Művészetek Háza, 2023. június 13.

18 órától múltidéző Tünet-installációk Trafó-szerte 
20 órától Búcsú szeánsz
22 órától Ereszd el a Tünetet PARTY Varga Vincével

„Ezzel az esttel szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki alakítóként vagy szemlélőként része volt a Tünet 20 éves történetének. És hogy mi lesz a Tünet Búcsú után? Még a lezárás részeként kiadjuk a társulat mesekönyvét képmelléklettel kiegészítve, felvesszük és elérhetővé tesszük a társulat előadásaihoz készült zenéket, dalokat, és egy jól kutatható online archívumot is szeretnénk létrehozni. A hírlevelünkben folyamatosan hírt adunk majd magunkról, merre tartunk, hogyan alakul a sorsunk” – mondja Szabó Réka.

A társulat repertoárjából a Nothing Personal című előadás május 16-án a Jurányi Házban lehet megnézni, A tünetegyüttes - avagy a függetlenek tündöklése és című előadás két alkalommal, május 25-én és június 9-én az Örkény Stúdióban. A már többször visszatapsolt Burok utolsó előadása a MU Színházban lesz június 7-én. Újra műsorára tűzi a Toldi Mozi A létezés eufóriája című dokumentumfilmet – június 1-én közönségtalálkozóval egybekötve.

 

20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes

Tünet Együttes, Szabó Réka, búcsú, Trafó

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest