Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Rudolf Péter, aki hivatalosan július 1-től a Vígszínház igazgatója, szerdán tartott sajtótájékoztatót a jövő évadról
 
Fotó: Thália Színház (FB)

Az évad színészei: Hernádi Judit és Nagy Sándor

Bank Tamás a Thália Színház direktora ma délelőtt megtartotta az évadzáró társulati ülést, egyúttal átadta a szakmai- és közönségdíjakat.
 
Fotó: Szegedi Nemzeti Színház

Itt a vége: lezárja évadát a Szegedi Nemzeti Színház

Lezárj évadát a Szegedi Nemzeti Színház, mert a járványügyi előírások alapján továbbra sem lehet előadásokat tartani – tájékoztatta a teátrum kedden az MTI-t.
 
Egy kocka a Sose halunk meg-alapműből

Sose halunk meg – ez a musical is szerepel a zalaegerszegi színház új évadában

Sose lehetne jobb előadáscímmel biztatni a nézőket koronavírus-járvány idején... A teátrum igazgatója, Besenczi Árpád a Facebookon ismertette az új évad műsortervét.
 
A felújítás látványterve (Forrás: Építészfórum)

Nem kell sportcsarnokba költöznie a Győri Nemzeti Színháznak

A Győri Nemzeti Színház épületét a Modern városok program keretében újítják fel, a kiviteli tervek már elkészültek, jelenleg a közbeszerzési eljárások előkészítése történik.
 
Fotó: Szibériai csárdás ((MTI/Krizsán Csaba)

Jövőre búcsút vesz az épületétől a Győri Nemzeti Színház

Addig azonban még hat nagyszínpadi bemutató lesz a falak között – a színházat jövőre felújítják, a jelenlegi tervek szerint 2020. május 30-ig kell kiköltözniük. A következő évadtól ideiglenesen az Olimpiai Sportparkban lesznek az előadások.
 
7. évad, 7 bemutató közel 70 000 nézőnek: Váci Dunakanyar Színház

7. évad, 7 bemutató közel 70 000 nézőnek: Váci Dunakanyar Színház

A mágikus 7-es szám bűvöletében készül az új évadra a Váci Dunakanyar Színház. 7 bemutató, 7. évad, közel 70 000 fős lakosság a színház vonzáskörzetében. Klasszikus és két kortárs darabbal és egy ősbemutatóval is várják a nagyérdeműt, olyan színművészek...
 
Fotó: Játékszín

Falusi Mariann csatlakozik a Menopauza musical szereplőgárdájához

A Menopauza is szerepelt azon előadások repertoárján, amelyek a kőszínház nyári pihenője alatt elvitték a Játékszínt a nézőkhöz. Huszonhárom tájelőadást játszott a színház az évadszünetben. Tíz városba kilenc produkcióval utazott többek közt Bánsági Ildikó, Hernádi Judit,...
 
Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Elndult az őszi évad a budapesti Játékszínben, ahol csütörtökön az előző évad nagy sikerű vígjátékát, Szente Vajk Legénybúcsú című darabját láthatta a közönség.
 
Öt helyszínen hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház

Öt helyszínen hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház

Hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház; ebből hármat a színház alternatív játszóhelyén, a Radnóti Tesla Laborban tartanak.
 
A megújult Gobbi-klub (Fotó: Juhász Éva)

A nyáron komoly ráncfelvarrásokon esett át a Magyar Színház épülete

Zalán János igazgató megnyitotta az új évadot a Magyar Színházban – az új bemutatók ismertetése mellett komoly figyelmet kapott a színház épületének immáron kedvezőbb állapota.
 
Fotó: Monica Silvestre/Pexels

Függöny fel! – Évadnyitás Szolnokon, Miskolcon és Egerben

Már minden színházban gőzerővel készülnek az évadnyitásra, tegnap a budapesti Katona József színház startjáról írtunk, ma három vidéki színház kerül reflektorfénybe.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok