Jövőre búcsút vesz az épületétől a Győri Nemzeti Színház

2019. szeptember 20.  ·     ·  Színházvilág.hu, MTI

Addig azonban még hat nagyszínpadi bemutató lesz a falak között – a színházat jövőre felújítják, a jelenlegi tervek szerint 2020. május 30-ig kell kiköltözniük. A következő évadtól ideiglenesen az Olimpiai Sportparkban lesznek az előadások.

Fotó: Szibériai csárdás ((MTI/Krizsán Csaba)

Egyébként majdnem teljesen elkészült a színház épületével szemben egy új játszóhelyük, a Padlás, ahol tervek szerint a következő évadtól fognak darabokat játszani.

Az első bemutatót szeptember 21-én tartják, amely Tasnádi István Szibériai csárdás című zenés romantikus játéka lesz.

Október 5-én mutatják be Szabó Magda Régimódi történet című családtörténetét, amelyet Bagó Bertalan fog rendezni.

December 14-én Forgács Péter rendezésében Lévay Szilveszter és Michael Kunze Elisabeth című musicaljét viszik színpadra, amelynek koreográfusa Kováts Gergely Csanád lesz.

Jövő év február 1-jén a Co-Operával közösen mutatják be Mozart Szöktetés a szerájból című operáját Juronics Tamás rendezésében,

március 7-én pedig Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című vígjátékát Szűcs Gábor rendezésében.

Az utolsó nagyszínházi premier április 18-án lesz, Peter Shaffer Amadeus című színjátéka, amelyet Méhes László rendez.

A nagyszínházi darabok közül műsoron marad A padlás, a Bob herceg, az István, a király, valamint a Primadonnák című darabok.

A Kisfaludy-teremben szeptember 28-án mutatják be David Seidler A király beszéde című drámáját, jövő év február 8-án pedig Agatha Christie Váratlan vendég című krimijét, műsoron marad A Pál utcai fiúk, a Két úr szolgája és a Ludas Matyi jr.

A Sulibérlet keretében három darabot visznek színpadra, elsőként Kszel Attila rendezésében a La Fontaine, avagy a csodák éjszakája című színművet október 19-én, majd a Róma réme című zenés színművet december 7-én, végül Szilágyi Andor darabját,a Leánder és Lenszirom című mesét március 21-én, amelyet Gábor Sylvie rendez.

Győri Nemzeti Színház, új évad, felújítás

 

 

Szólj hozzá!


Tóth Ildikó Prima Primissima-díjat kapott

Tóth Ildikó Prima Primissima-díjat kapott

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában...
 
Színház naptár

Lukáts Andor Arany Medál életműdíjat kapott

Szerdán adták át a közönség által odaítélt Arany Medál díjat: az elismerést Végel László író, Lukáts Andor színművész-rendező, Szász Attila filmrendező, Nagy Ervin, Mészáros Blanka és László Panna színművész veheti át a Bethlen Téri Színházban.

10 epizód Kálmán Imre filmbe illő életéből

Nem telik el olyan óra, hogy valahol a nagyvilágban, tévében, színházban vagy rádióban ne csendülne fel egy–egy Kálmán-melódia, miközben a szerzőről magáról alig tud valamit a közönség nagy része. Ezt próbáljuk orvosolni.
Új színdarabok