Jövőre búcsút vesz az épületétől a Győri Nemzeti Színház

4 hete  ·     ·  Színházvilág.hu, MTI

Addig azonban még hat nagyszínpadi bemutató lesz a falak között – a színházat jövőre felújítják, a jelenlegi tervek szerint 2020. május 30-ig kell kiköltözniük. A következő évadtól ideiglenesen az Olimpiai Sportparkban lesznek az előadások.

Fotó: Szibériai csárdás ((MTI/Krizsán Csaba)

Egyébként majdnem teljesen elkészült a színház épületével szemben egy új játszóhelyük, a Padlás, ahol tervek szerint a következő évadtól fognak darabokat játszani.

Az első bemutatót szeptember 21-én tartják, amely Tasnádi István Szibériai csárdás című zenés romantikus játéka lesz.

Október 5-én mutatják be Szabó Magda Régimódi történet című családtörténetét, amelyet Bagó Bertalan fog rendezni.

December 14-én Forgács Péter rendezésében Lévay Szilveszter és Michael Kunze Elisabeth című musicaljét viszik színpadra, amelynek koreográfusa Kováts Gergely Csanád lesz.

Jövő év február 1-jén a Co-Operával közösen mutatják be Mozart Szöktetés a szerájból című operáját Juronics Tamás rendezésében,

március 7-én pedig Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című vígjátékát Szűcs Gábor rendezésében.

Az utolsó nagyszínházi premier április 18-án lesz, Peter Shaffer Amadeus című színjátéka, amelyet Méhes László rendez.

A nagyszínházi darabok közül műsoron marad A padlás, a Bob herceg, az István, a király, valamint a Primadonnák című darabok.

A Kisfaludy-teremben szeptember 28-án mutatják be David Seidler A király beszéde című drámáját, jövő év február 8-án pedig Agatha Christie Váratlan vendég című krimijét, műsoron marad A Pál utcai fiúk, a Két úr szolgája és a Ludas Matyi jr.

A Sulibérlet keretében három darabot visznek színpadra, elsőként Kszel Attila rendezésében a La Fontaine, avagy a csodák éjszakája című színművet október 19-én, majd a Róma réme című zenés színművet december 7-én, végül Szilágyi Andor darabját,a Leánder és Lenszirom című mesét március 21-én, amelyet Gábor Sylvie rendez.

Győri Nemzeti Színház, új évad, felújítás

Kapcsolódó esemény

 

 

Szólj hozzá!


Egy színpadi nyelvbotlásból édesség született Miskolcon

Egy színpadi nyelvbotlásból édesség született...

A miskolci Gofrim étterem új édességet vezetett be a kínálatába: a Luxemburg gofrija lett a Luxemburg grófja előadás hivatalos gofrija, és...
 
Színház naptár

Egy nagy sikerű olasz film történetének játszási jogát szerezte meg a Játékszín

Három színész: Kolovratnik Krisztián, Makranczi Zalán, Martinovics Dorina és a rendező, Czukor Balázs is debütál a Játékszínben a 2019/20-as évad első bemutatóján.

11 év szünet után újra megrendezik az Európai Színházi Unió fesztiválját

A Kolozsvári Állami Magyar Színház lesz a házigazdája az Európai Színházi Unió (UTE) fesztiváljának, amelyet 11 év kihagyás után rendeznek meg november 19. és 30. között.
Új színdarabok