Sose halunk meg – ez a musical is szerepel a zalaegerszegi színház új évadában

2020. April 21.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Sose lehetne jobb előadáscímmel biztatni a nézőket koronavírus-járvány idején... A teátrum igazgatója, Besenczi Árpád a Facebookon ismertette az új évad műsortervét.

Egy kocka a Sose halunk meg-alapműből

 A társulat mindent megtesz azért, hogy minél előbb és minél zökkenőmentesebben indulhasson el az alkotómunka, ha az egészségügyi helyzet ezt lehetővé teszi – hangsúlyozta a koronavírus-járványra utalva Besenczi Árpád. Hozzátette, hogy a járvány miatt elmaradt bérletes előadásokat is szeretnék pótolni.

Az őszi első bemutató a Sose halunk meg című musical lesz, ki más, mint Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével. A darab előkészítése már márciusban elkezdődött, de a veszélyhelyzet kihirdetése miatt leállt a színházi munka.

Október 22-én Besenczi Árpád Ray Cooney Kölcsönlakás című vígjátékát állítja színpadra. December 4-én Vajda Katalin Legyetek jók, ha tudtok című színdarabját mutatják be. A Luigi Magni és Bernardo Zapponi azonos című filmjéből készült darabot Moravetz Levente rendezi.

A következő esztendőben a Trianoni békediktátum 100. évfordulójának emlékére Rákosi Viktor Elnémult harangok című darabját tűzik műsorra. A művet a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor állítja színpadra Zalaegerszegen.

A kőszívű ember fiai című produkció márciusi premierje a veszélyhelyzet miatt elmaradt, csak a házi főpróbát tudták megtartani. Reményeik szerint az előadást – egy évvel később – 2021. március 12-én láthatja a közönség Böhm György rendezésében.  

A Jászai Mari-díjas rendező állítja színpadra Bakó Gábor koreográfus segítségével az évadot záró Cigánykerék című musicalt, Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza alkotását. 

A Lázár Ervin-program keretében szeptember 16-án Farkas Ignác rendezésében szeretnék bemutatni a Félőlény című zenés mesejátékot. A második félévben mesemusicallel várják a fiatalabb korosztályt: Fekete István Vuk című regényéből készült produkciót Tompagábor Kornél állítja színpadra.

A stúdiószínpadon Mihály Péter rendezésében a zalai származású Szálinger Balázs Becsvölgye című színművét mutatják be. A Sóska, sültkrumpli című előadás, a bűnmegelőzési programmal összekapcsolt Vigyázat, csalók! című utazódarab, valamit a Csontketrec című Tantermi Deszka-előadás továbbra is műsoron marad.

A színház varrodájában jelenleg arcmaszkokat készítenek, emellett a teátrum dolgozói közül sokan az arcpajzsok összeállításában és csomagolásában vesznek részt.

Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg, új évad, Sose halunk meg, Besenczi Árpád

 

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok
 
 
Cached at 07:50:45