Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

2020. július 02.  ·   hír   ·  szinhazvilag.hu, MTI

Rudolf Péter, aki hivatalosan július 1-től a Vígszínház igazgatója, szerdán tartott sajtótájékoztatót a jövő évadról

Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Elmondta: a 2020/2021-es évadban is hirdetnek bérletet, amelyben három vígszínházi és három Pesti színházi bemutató szerepel. Emellett két házi színpadi premier és egy, a Vígszínház alapításának 125. évfordulójára tervezett nagyszínpadi zenés produkció szerepel a programban. Első bemutatóként október 3-án Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című művét állítja színpadra az új igazgató Börcsök Enikővel és Hegedűs D. Gézával a főszerepben.

A sajtótájékoztatón részt vett Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes-államtitkár asszony és Karácsony Gergely főpolgármester úr. (Képünkön, MTI)

A színház a 2019/2020-as évadát lezárta, de augusztus 21-től újra várják a nézőket, amikortól műsorra kerülnek a járvány miatt elmaradt előadások és az új bemutatók.

A Pesti Színházban a jövő évadban három kortárs művet tűznek műsorra. Október 16-án Valló Péter rendezésében mutatjuk be Florian Zeller komédiáját Az apát, amelynek főszerepét Kern András játssza majd.

A Pesti Színház második bemutatóját november végén tartjuk. Marius von Mayenburg A kő című színdarabját Michal Dočekal, a Prágai Városi Színházak igazgatója rendezi. Az előadásban Szilágyi Csenge, Antóci Dorottya, Majsai-Nyilas Tünde és Nagy-Kálózy Eszter is színpadra lép.

A nagyszínpadon december 12-én tartják a Szerelmek városa bemutatóját. A romantikus francia film zenés színpadi adaptációját ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra, Vecsei H. Miklós átiratában Waskovics Andreával, Gyöngyösi Zoltánnal és Wunderlich Józseffel a főszerepben.

2021 februárjában Yasmina Reza komédiájával debütál Török Ferenc filmrendező a Pestiben, aki – bár forgatásokon már találkozott többekkel, de – színházban most először dolgozik a társulattal. A Bella figura szereplői között Petrik Andreát, Halász Juditot és Wunderlich Józsefet is láthatjuk majd.

A Víg nagyszínpadán a harmadik bemutató a népszerű musical, a Kabaré lesz Béres Attila rendezésében Szilágyi Csengével, Brasch Bencével és Seress Zoltánnal.

A Házi Színpadon szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján mutatjuk be a Csáth Géza írásaiból készült előadást, a Csáth és Démonait Vörös Róbert rendezésében, Horváth Szabolccsal a címszerepben.

Még egy magyar művet mutatnak be a Házi Színpadon: Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak regényének színpadi változatát Paczolay Béla állítja színpadra Kútvölgyi Erzsébettel, Balázsovits Edittel és Márkus Lucával.

Májusban egy nagyszínpadi zenés bemutatóra készülnek a Vígszínház 125. születésnapja alkalmából.

Új tagként az évadban Brasch Bence, Méhes László, Seress Zoltán és Telekes Péter szerződik a társulathoz.

vígszínház, pesti Színház, új évad, Rudolf Péter

 

 

Szólj hozzá!


Tényleg musical készült Puskás Öcsiről

Tényleg musical készült Puskás Öcsiről

Puskás, a musical címmel nagyszabású zenés színházi produkció készült Szente Vajk rendezésében. A legismertebb magyar életéről szóló darab...
 
Színház naptár

Pásztor Erzsi lesz a Tolnay Klári emlékest háziasszonya

Tolnay Klári születésének 106. évfordulója alkalmából rendeznek emlékestet szombaton Mohorán, a programot a Tolnay Klári Emlékház szervezi.

A '70-es években játszódó darab – a századvég magyar slágereivel

Hasonmások címmel tart ősbemutatót pénteken a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház a mások mellett Komár Lászlónak, Máté Péternek vagy Cserháti Zsuzsának dalokat szerző Nagy Tibor szerzeményeinek feldolgozásával.
Új színdarabok