Különlegesen indul az évad a Katona József Színházban

Különlegesen indul az évad a Katona József Színházban

A WMN.hu-val együttműködve Csak neked mondom címmel indít 12 részes videósorozatot szeptember 2-tól a Katona József Színház.
 
Fotó: Átrium

Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen csökkentett programmal, sok átalakítással ugyan, de megkezdi a 2019/2020-as évadot. Az Átrium saját produkciói mellett befogadott előadások,...
 
Fotó: Ignácz Bence/Békéscsabai Jókai Színház

A balesetveszélyes színpad már a múlté Békéscsabán

Végéhez közeledik a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának felújítása. Igyekezniük kell, mert augusztus végén már át is kell adnia a színészeknek a helyet, hiszen kezdődnek a próbák az új évad bemutatóira – írja a BEOL.hu.
 
Fotó: vígszínház/Instagram

Csúsznak a bemutatók a Vígszínházban

A teátrum közleményben értesítette a színházlátogatókat, hogy technikai okok miatt a Honderű (Pesti Színház) és A nagy Gatsby (Vígszínház) című előadások bemutatóira az eddig meghirdetetthez képest kis csúszással – mindössze egyetlen napról van szó – kerül sor.
 
Fotó: Szegedi Kortárs Balett

Balettmesék felnőtteknek és gyerekeknek Szegeden

A következő évadban kicsiknek és nagyoknak egyaránt mesét állít a színpadra Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.
 
Évadot zárt a Katona József Színház

Évadot zárt a Katona József Színház

Az évadzáró társulati ülésen elhangzott, hogy 2018/19-es színházi évadban a színház három játszóhelyének 727 előadását összesen mintegy 130 ezer néző látta, előadásaik idén is átlagosan 108%-os nézettséggel mentek.
 
Fotó: Hernádi Judit/FB

Közönségdíjat kapott Hernádi Judit

A Játékszín társulati ülésen közönségdíjat kapott Nagy Sándor és Hernádi Judit, a szakmai elismerések közül a Kránitz Lajos-díjat idén Szente Vajk színművésznek, a Kishonti Ildikó-díjat Kékesi Miklós művészeti titkárnak adta át Bank Tamás igazgató.
 
Fotó: Gárdonyi Géza Színház

A nagymama boleróban rigójancsit eszik: az egri Gárdonyi Géza Színház jövő évada

Változatos műfajú előadásokat, köztük színjátékot, operettet, krimit, dal-, tánc- és vígjátékot kínál a 2019/2020-as évadban az egri Gárdonyi Géza Színház.
 
Fotó: Szkárossy Zsuzsa/Vígszínház

Mágnás Miska 20 év után visszatér a Vígszínházba

Klasszikus és új művekkel várja a közönséget a jövő évadban a Vígszínház, amelynek bemutatói között van A nagy Gatsby és a Mágnás Miska, továbbá Molnár Ferenc, Spiró György, Tolsztoj, Synge és Shakespeare műve.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok