Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

2019. augusztus 23.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen csökkentett programmal, sok átalakítással ugyan, de megkezdi a 2019/2020-as évadot. Az Átrium saját produkciói mellett befogadott előadások, rendezvények is műsorra kerülnek majd.

Fotó: Átrium

Az új évadot Az Őrült Nők Ketrecével és Molnár Ferenc Egy, kettő, három című vígjátékának előadásával kezdik – mindkét produkciónak húsbavágó közéleti aktualitása van: a legendás musical a szeretet, a Molnár-darab pedig a pénz mindenek felettiségéről mesél, a maga ellentmondásaival és kérdőjeleivel. Mindkét produkcióban új beállót avatnak: Az Őrült Nők Ketrecében Kovács Máté e.h. Francis szerepében jelenik meg váltóként, az Egy, kettő, háromban Dubois-Schottenburg gróf szerepében Mertz Tibort, Posner kisasszony szerepében pedig Katona Vandát köszönthetjük az Átrium színpadán.

Szeptembertől mindezek mellett a 12 dühös ember története is újra látható lesz, eme produkció 25. előadását jeles dátumon, október 23-án ünnepelik. Októbertől kerül ismét repertoárra Rainer Werner Fassbinder szerelmi története, A félelem megeszi a lelket (amelynek főszereplője, Hernádi Judit alakításáért egy évvel ezelőtt a Színikritikusok díját kapta meg), valamint a válságot válságra halmozó angol komédia, a BBC világszerte népszerű sorozata alapján készített Igenis, miniszterelnök úr! magyar változata. Októbertől a Mentőcsónak Egység is játszik, a Jurányiban újra műsorra kerül a Szociopoly című színházi interaktív társasjáték, a Cigány magyar című „csapatépítő tréning magyar állampolgároknak”, illetve a Megáll az idő film-színházi átirata.

A szegedi THEALTER fesztiválon Medveczky Balázs előadásában nagy sikert aratott és díjazott Fehér nyuszi, vörös nyuszi szeptemberben Scherer Péter, októberben Stohl András szereplésével lesz látható, mindketten életükben először és utoljára válnak Nyuszivá, hiszen minden ilyen előadás szó szerint egyszeri és megismételhetetlen alkalom. A Marslakók vendége októberben Bánffy Eszter régész, archeológus lesz.

Továbbra is feliratozzák egyes előadásaikat angol nyelven, hogy az itt élő külföldi, az angol nyelvet bíró közönség számára is hozzáférhetőek legyenek produkciók. Az Egy, kettő, három minden előadása mellett Az Őrült Nők Ketrecét szeptember 1-jén, 17-én, 18-án és október 13-án kíséri angol nyelvű fordítás, a Cigány magyar pedig október 5-én (a MitOst Fesztivál keretében játszott előadáson) kap angol feliratot.

A mozgalmas és tartalmas nyár után – a Fehér nyuszi, vörös nyuszi a THEALTER mellett a Fishing on Orfű fesztiválon is járt, a támogatásmegvonás miatt elbúcsúztatták a Chicagót (annak reményében, hogy valaha még tudják játszani), Az Őrült Nők Ketrecét két teltházas előadással játszották Debrecenben, az Igenis, miniszterelnök úr! pedig a Mézesvölgyi Nyár nézőterét töltötte meg – készülnek műsorral a Pozsonyi Piknikre és a Színházak éjszakájára is. 

Változik az új évadban az Átrium nyitvatartása, ezentúl hétköznap délelőtt 11 és este 7 óra között várják vendégeiket a Pepita Kávézóban a kávé, a frissítők és harapnivalók mellett jegyvásárlási lehetőséggel. Kényszerűen emelni kellett a jegyárakon és meg kellett szüntetni a kedvezmények jelentős részét is. A diákok, a pedagógusok és a nyugdíjasok számára bizonyos produkciókra előadásonként 10 pótszéket kínálnak csökkentett áron, ezzel pótolva a kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget (ez a lehetőség kizárólag az igazolvány bemutatásával, személyes vásárlás esetén él, csak a készlet erejéig). Egy-egy akcióval azonban készülnek hírleveleseik és támogatóik számára az évad során, illetve a kitelepüléseken.

Átrium, színház, 2019, 2020, új évad, Az Őrült Nők Ketrece, Egy, kettő, három, 12 dühös ember, A félelem megeszi a lelket, Igenis, miniszterelnök úr!, Szociopoly, Cigány magyar, Fehér nyuszi, vörös nyuszi

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Baby Peggy, a némafilmek utolsó sztárja

Meghalt Baby Peggy, a némafilmek utolsó sztárja

A 101 éves korában elhunyt Diana Serra Cary alig másfél éves volt, amikor a hollywoodi némafilmiparba csöppent. A csak Baby Peggyként emlegetett...
 
Színház naptár

Jászai Mari 13 évig kijárt saját sírjához

A 170 évvel ezelőtt született két színésznőre, Jászai Marira és Blaha Lujzára emlékeztek hétfőn a Fiumei úti sírkertben Jászai Mari sírjánál a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) szervezésében. 2001 óta védett sírjuk kiemelt helyen található a Fiumei úti sírkertben.

Rigócsőr királyfi dalra fakad

A Békéscsabai Jókai Színház is színpadra állítja a Grimm-Kocsák Tibor-Bozsó József által jegyzett Rigócsőr királyfi című mesemusicalt. A világszerte ismert történetet Bozsó József átiratában és rendezésében, Kocsák Tibor zenéjével láthatja a közönség 2020. február 26-tól. 
Új színdarabok