Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon

Dunakanyari fesztiválvibe egy színházjegy áráért – a színházjegy akcióval idén is ingyenesen látogathatók az esti koncertek.

Színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon –
A fotó az olvasópróbán készült (Kállai-Tóth Anett/Thália Színház)

Ajtócsapkodós darab a köbön

Így jellemezte Tasnádi Csaba rendező az olvasópróbán azt a vérbeli angol bohózatot, melyet hamarosan a Thália Nagyszínpadán láthat a nagyérdemű.
 
Foitó: Vidor Fesztivál (2022.)

Kéttucat előadás a Vidor Fesztivál színházi programjában

Huszonnégy produkció lesz látható az augusztus 25-től szeptember 5-ig tartó, a Móricz Zsigmond Színház által szervezett Vidor Fesztivál színházi kínálatában.
 
Az utolsó este EGYÜTT

Az utolsó este EGYÜTT

Mint arról már beszámoltunk, 20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes. Az elkövetkezendő egy hónapban több előadást játszik még a társulat, majd június 13-án 18 órától a Trafóban tartják a Tünet Búcsú napját.
 
Fotó: VéNégy Fesztivál (2022.)

A VéNégy Fesztivál nem csak a zenéről szól: kiváló színházi és utcaszínházi társulatok is érkeznek a Dunakanyarba

A zene és színház szerelmeseinek érdemes a nyarat a meseszép Dunakanyarban kezdeni. A jubileumi VéNégy Fesztiválon a zene mellett számos különleges színházi produkció is látható lesz. A fesztivált a Feledi Project: Esszencia című táncelőadása nyitja június 22-én.
 
Fotó: Danyi Viktoria

20 év után felfüggeszti működését a Tünet Együttes

"Vége van. A Tünet Együttes kihűlt. Hogy ez fagyhalál, vagy téli álom, majd elválik, ha egyszer lesz még tavasz." Közreadjuk a Tünet együttes alapítója, Szabó Réka búcsúlevelét.
 
Végre egy jó hír!

Végre egy jó hír!

A tervezett tavaszi újranyitásnál hamarabb, már február 11-én ismét megnyitja kapuit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.
 
Újra színre vitték az első magyar musicalt a Pesti Színházban

Újra színre vitték az első magyar musicalt a Pesti Színházban

A magyarországi premierje idején, 1961-ben formabontónak számító első magyar musicalt, az Egy szerelem három éjszakáját ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében mutatták be a Pesti Színházban.
 
Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Moravetz Levente a Közjegyző az emeleten című vígjátékban vonultatja fel a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket: Szőke Zoltánt és Gyebnár Csekkát a "Barátok közt"-ből, továbbá Suhajda Dánielt és Madár Veronikát a "Jóban Rosszban"-ból.
 
Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Összeesküvés elméletek, elmagányosodás, torzított valóságok – az internet toxikus hatásait állítja reflektorfénybe a Tér12 Kulturális Egyesület új produkciója.
 
De nem az6 a pénz van a bőröndben.... (Szkárossy Zsuzsa/Vígszínház)

Idén is százezer forintot kap minden diplomázó színész

Százezer forint támogatást kap minden friss diplomás színész az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől. Az EJI igazgatója, Tomori Pál a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából tette ezt a bejelentést.
 
Színészek mesélnek

Színészek mesélnek

Ismert színészek olvasnak mesét az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalom tagjai által támogatott, nagy létszámban hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő óvodák gyermekeinek. 
 
Fotó: Radnóti Színház

Egy piaci nap – immáron bolgárul is

Bolgár fordításban is megjelent Závada Pál Egy piaci nap című regénye.
 
Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok