Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

2022. December 07.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Moravetz Levente a Közjegyző az emeleten című vígjátékban vonultatja fel a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket: Szőke Zoltánt és Gyebnár Csekkát a "Barátok közt"-ből, továbbá Suhajda Dánielt és Madár Veronikát a "Jóban Rosszban"-ból.

Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

A jog szerint a közjegyzők olyan szakemberek, akiknek az egyik legfontosabb célja, hogy megakadályozzák a jogvitákat, és ezzel elkerüljék az esetlegesen évekig tartó pereskedéseket. Tágabb értelemben valahol az ügyvédek és a bíróságok között helyezkedhetnek el mint független és páratlan hatóság.

A darab főhőse (Szőke Zoltán) is ilyen területen dolgozik: szerződéseket, nyilatkozatokat, tanúsítványokat készít elő és ír alá. Az emeleten van az irodája, és épp azért van a ház előtt egy információs tábla, hogy mindenki könnyen megtalálja, hiszen sokan is keresik: Lola (Gyebnár Csekka), Rozi néni, Carmen, az Özvegyasszony, az átváltozó színésznő (Madár Veronika, csakúgy, mint az ügyfél, az őstermelő és Móric szerepét játszó László Csaba. Dobránszki Sanyi (Gombás Ádám) szintén a közjegyzőnket keresi. Azonban sehol sem találják, vagy senki sem az, akinek látszik...

A rendező szerint erre az a megoldás, ha megnézzük az előadást. A két teljes óra nevetés – és még csak nem is kell hozzá jogásznak lennünk. Ettől függetlenül a bíró, az ügyész és a közjegyző is remekül érezhetik majd magukat :)

Belvárosi Színház (1075 Budapest, Károly krt. 3/a); 2023. január 19. csütörtök 19 óra

Pécsi Harmadik Színház (7633 Pécs, Hajnóczy u. 41.) 2023. január 28. (szombat) 19 óra

 

Közjegyző az emeleten, Belvárosi Színház, Pécsi Harmadik Színház

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest 
 
 
 
Cached at 05:02:15