Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

2022. December 07.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Moravetz Levente a Közjegyző az emeleten című vígjátékban vonultatja fel a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket: Szőke Zoltánt és Gyebnár Csekkát a "Barátok közt"-ből, továbbá Suhajda Dánielt és Madár Veronikát a "Jóban Rosszban"-ból.

Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

A jog szerint a közjegyzők olyan szakemberek, akiknek az egyik legfontosabb célja, hogy megakadályozzák a jogvitákat, és ezzel elkerüljék az esetlegesen évekig tartó pereskedéseket. Tágabb értelemben valahol az ügyvédek és a bíróságok között helyezkedhetnek el mint független és páratlan hatóság.

A darab főhőse (Szőke Zoltán) is ilyen területen dolgozik: szerződéseket, nyilatkozatokat, tanúsítványokat készít elő és ír alá. Az emeleten van az irodája, és épp azért van a ház előtt egy információs tábla, hogy mindenki könnyen megtalálja, hiszen sokan is keresik: Lola (Gyebnár Csekka), Rozi néni, Carmen, az Özvegyasszony, az átváltozó színésznő (Madár Veronika, csakúgy, mint az ügyfél, az őstermelő és Móric szerepét játszó László Csaba. Dobránszki Sanyi (Gombás Ádám) szintén a közjegyzőnket keresi. Azonban sehol sem találják, vagy senki sem az, akinek látszik...

A rendező szerint erre az a megoldás, ha megnézzük az előadást. A két teljes óra nevetés – és még csak nem is kell hozzá jogásznak lennünk. Ettől függetlenül a bíró, az ügyész és a közjegyző is remekül érezhetik majd magukat :)

Belvárosi Színház (1075 Budapest, Károly krt. 3/a); 2023. január 19. csütörtök 19 óra

Pécsi Harmadik Színház (7633 Pécs, Hajnóczy u. 41.) 2023. január 28. (szombat) 19 óra

 

Közjegyző az emeleten, Belvárosi Színház, Pécsi Harmadik Színház

 

 

Szólj hozzá!


Jönnek a fiatalok – A Pesti Színház felújította a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást

Jönnek a fiatalok – A Pesti Színház felújította a...

A Pesti Színház felújította, és új szereposztással ismét műsorra tűzte a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadást.
 
Színház naptár

35 év alatt 75 színész, több mint ezer előadás és egymillió néző: MI AZ?

Harmincöt éve annak, hogy a Vígszínházban bemutatták A padlást. A musical a magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabjává vált, a zeneszerző Presser Gábor szerint már hozzátartozik a városhoz és az országhoz.

Végre egy jó hír!

A tervezett tavaszi újranyitásnál hamarabb, már február 11-én ismét megnyitja kapuit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.
Új színdarabok