A balesetveszélyes színpad már a múlté Békéscsabán

2019. augusztus 13.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Végéhez közeledik a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának felújítása. Igyekezniük kell, mert augusztus végén már át is kell adnia a színészeknek a helyet, hiszen kezdődnek a próbák az új évad bemutatóira – írja a BEOL.hu.

Fotó: Ignácz Bence/Békéscsabai Jókai Színház

A forgó rendszeresen elakadt, a csapdák le akartak szakadni, ami mindennap veszélyeztette az ott folyó munkátárulta el a lapnak Seregi Zoltán, a színház igazgatója.

Sok munka áll a kivitelezők mögött: először a járókarzatot és a vasszerkezetet tisztították meg a színház tűzvédelmi záporrendszerével, majd ezt követően kezdtek bele a nagyobb felújítási munkálatokba. Lebontották a régi padlózatot, lecsupaszították és alátámasztották a forgó- és a fix színpad vasszerkezetét. Az új színpadon három körpályát alakítottak ki. A műszaki átadáskor még ellenőrizni fogják a működőképességet, a zajtalanságot, a kerekek biztonságos és egyenletes futását, augusztus végére pedig a felújítások miatt elbontott hang- és fényrendszer, valamint a függönyrendszer is visszakerül majd eredeti helyére.

S hogy az a függöny mire is gördül fel, arról itt írtunk részletesen.

 

Békéscsabai Jókai Színház, felújítás, új évad

 

 

Szólj hozzá!


Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a...

Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket...
 
Színház naptár

Rózsaszín ruha

Emlékeznek a Nők című filmre? Az volt az a mozi, amiben kizárólag nők szerepeltek, még az utcai járókelők között sem akadt férfi, kivéve a legutolsó jelenetet, amiben az újszülött fiút mutatták. A Rózsaszín ruha című, jelenetfüzérekből álló darab majdnem ilyen, szinte kizárólag nőkről szól, nőket jelenítenek meg.

Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadás erejéig újra látható lesz az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.
Új színdarabok
Gitta
Gitta
Budapest 
Gitta
Gitta
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest