A balesetveszélyes színpad már a múlté Békéscsabán

2 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Végéhez közeledik a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának felújítása. Igyekezniük kell, mert augusztus végén már át is kell adnia a színészeknek a helyet, hiszen kezdődnek a próbák az új évad bemutatóira – írja a BEOL.hu.

Fotó: Ignácz Bence/Békéscsabai Jókai Színház

A forgó rendszeresen elakadt, a csapdák le akartak szakadni, ami mindennap veszélyeztette az ott folyó munkátárulta el a lapnak Seregi Zoltán, a színház igazgatója.

Sok munka áll a kivitelezők mögött: először a járókarzatot és a vasszerkezetet tisztították meg a színház tűzvédelmi záporrendszerével, majd ezt követően kezdtek bele a nagyobb felújítási munkálatokba. Lebontották a régi padlózatot, lecsupaszították és alátámasztották a forgó- és a fix színpad vasszerkezetét. Az új színpadon három körpályát alakítottak ki. A műszaki átadáskor még ellenőrizni fogják a működőképességet, a zajtalanságot, a kerekek biztonságos és egyenletes futását, augusztus végére pedig a felújítások miatt elbontott hang- és fényrendszer, valamint a függönyrendszer is visszakerül majd eredeti helyére.

S hogy az a függöny mire is gördül fel, arról itt írtunk részletesen.

 

Békéscsabai Jókai Színház, felújítás, új évad

 

 

Szólj hozzá!


Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen...
 
Színház naptár

Színház a református templomban

A Pozsonyi úti református templom altemplomának felújított színpadán mutatja be Pozsgai Zsolt Mátyás és Janus című darabját szeptemberben a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház társulata.

Ösztönös zseni volt... – Soós Imre emlékére

"Ösztönös zseni volt, de hamar a politika játékszere lett, majd a démonai rabja..." – apró kiegészítésekkel az Újságmúzeum posztját tesszük közzé.
Új színdarabok