A balesetveszélyes színpad már a múlté Békéscsabán

2019. August 13.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Végéhez közeledik a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának felújítása. Igyekezniük kell, mert augusztus végén már át is kell adnia a színészeknek a helyet, hiszen kezdődnek a próbák az új évad bemutatóira – írja a BEOL.hu.

Fotó: Ignácz Bence/Békéscsabai Jókai Színház

A forgó rendszeresen elakadt, a csapdák le akartak szakadni, ami mindennap veszélyeztette az ott folyó munkátárulta el a lapnak Seregi Zoltán, a színház igazgatója.

Sok munka áll a kivitelezők mögött: először a járókarzatot és a vasszerkezetet tisztították meg a színház tűzvédelmi záporrendszerével, majd ezt követően kezdtek bele a nagyobb felújítási munkálatokba. Lebontották a régi padlózatot, lecsupaszították és alátámasztották a forgó- és a fix színpad vasszerkezetét. Az új színpadon három körpályát alakítottak ki. A műszaki átadáskor még ellenőrizni fogják a működőképességet, a zajtalanságot, a kerekek biztonságos és egyenletes futását, augusztus végére pedig a felújítások miatt elbontott hang- és fényrendszer, valamint a függönyrendszer is visszakerül majd eredeti helyére.

S hogy az a függöny mire is gördül fel, arról itt írtunk részletesen.

 

Békéscsabai Jókai Színház, felújítás, új évad

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok