Megtelik zenével a Békéscsabai Jókai Színház új évada

2019. May 08.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A felnőtt bérlet keretében hat - négy nagyszínpadi és két kamaraszínházi -, az ifjúsági bérletben pedig négy bemutatóra készül a 2019/2020-as évadban a Békéscsabai Jókai Színház, amely bérleten kívül öt új stúdiószínházi produkcióval is várja a közönséget.

Megtelik zenével a Békéscsabai Jókai Színház új évada

A teátrum változatlan társulattal tervezi a következő évadot.

A felnőtteknek szóló nagyszínpadi bemutatók sorát Molnár Ferenc Liliom című darabja nyitja Köllő Miklós rendezésében, majd Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátéka következik az 1960-as évek slágereivel, Halasi Imre színrevitelében. Csiszár Imre rendezi Krúdy Gyulától A vörös postakocsit, utolsó nagyszínpadi premierként pedig Koltay Gergely, Szűts István és a Kormorán együttes produkcióját, A Megfeszített című rockoperát mutatják be Koltay Gábor rendezésében.

A színház mellett működő kamaraszínházban láthatja a közönség az új évadban Vass Albert Tizenhárom almafa című regényének színpadi változatát. Az ősbemutatót a színház művésze, Tege Antal rendezi. Szintén kamaraszínházi bemutató lesz Heltai Jenő Tündérlaki lányok című vígjátéka Kiss József rendezésében.

A békéscsabai színház folytatja ifjúsági-, mese- és diákbérlet-programját is. Az új évadban először Udo Herbster és Gulyás Levente Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékát, majd Várkonyi Mátyás és Béres Attila Egri Csillagok című történelmi musicaljét, valamint Szabó Attila és Lovas Gábor Holló Jankó című mese-tánc-játékát nézhetik meg a fiatalok. Az utóbbit ifj. Mlinár Pál, a Balassi Táncegyüttes vezetője  rendezi. Az ifjúsági évadot a Rigócsőr királyfiból készült mesemusicallel zárják.

Jövőre is lesz több stúdiószínházi bemutató is. Például a színház művésze, Tarsoly Krisztina fogja rendezni A két összeillő ember című zenés játékot, amely Domján Edit és Szécsi Pál szerelméről szól. Bemutatják Muray Schisgal Szerelem Ó! című "végjátékát" is Katkó Ferenc rendezésében.

Békéscsabai Jókai Színház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok