A nagymama boleróban rigójancsit eszik: az egri Gárdonyi Géza Színház jövő évada

2019. May 24.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Változatos műfajú előadásokat, köztük színjátékot, operettet, krimit, dal-, tánc- és vígjátékot kínál a 2019/2020-as évadban az egri Gárdonyi Géza Színház.

Fotó: Gárdonyi Géza Színház

Blaskó Balázs, a színház igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a változatosság gyönyörködtet tematika jegyében meghirdetett következő évadban a közönség láthatja a Warrenné mestersége című színjátékot, a Rigó Jancsi című operettet, Az egérfogó című krimit, a János vitézt, a Bolerót és A nagymamát.

A gyerekeknek szánt műsortervben három bemutató szerepel: a Marsak Tizenkét hónap, a Süsü, a sárkány és a Forró vizet a kopaszra című mesejáték. A Stúdiószínpadon egy táncjáték és Ray Cooney komédiája, a Páratlan páros szerepel az új évad bemutatói között.
A szeptember 25. és 29. között megrendezendő Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon a házigazda GGTánc mellett további nyolc fellépő, társulat, táncszínház mutatkozik be. Jelen lesz az egri fesztiválon a Magyar Táncművészeti Egyetem, az Iversedance - Fodor Zoltán Társulat, a Bozsik Yvette Társulat, a Duna Táncműhely, a dunaújvárosi Bartók Táncszínház, a Pécsi Balett, a Miskolci Balett. Láthatja a közönség Rémi Tünde és Appelshoffer János önálló estjét.

A sajtótájékoztatón elhangzott: biztosított a teátrum működésének anyagi háttere. A város költségvetése tartalmazza a színház támogatását és a társasági adókedvezményt felváltó pályázatok jó eséllyel biztosítják a szükséges forrásokat.

Gárdonyi Géza Színház, Eger, új évad

 

 

Szólj hozzá!


A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok