Tánc a pokolban

Csányi Sándor és Tenki Réka először állnak együtt, egy színpadon: Dr. Edith Éva Eger A döntés című világsikerű művéből készült előadásban, az Erzsébetligeti Színházban.

Tánc a pokolban
A '70-es években játszódó darab –  a '70-es évek zenéivel

A '70-es években játszódó darab – a századvég magyar slágereivel

Hasonmások címmel tart ősbemutatót pénteken a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház a mások mellett Komár Lászlónak, Máté Péternek vagy Cserháti Zsuzsának dalokat szerző Nagy Tibor szerzeményeinek feldolgozásával.
 
Koszt, kvártély, színház

Koszt, kvártély, színház

Nyári színházi programsorozat kezdődik Zalaegerszegen: július 9. és augusztus 17. között tizenhét színházi produkciót, köztük egy ősbemutatót és egy folklórműsort láthat a közönség a Kvártélyházban.
 
Egy kocka a Sose halunk meg-alapműből

Sose halunk meg – ez a musical is szerepel a zalaegerszegi színház új évadában

Sose lehetne jobb előadáscímmel biztatni a nézőket koronavírus-járvány idején... A teátrum igazgatója, Besenczi Árpád a Facebookon ismertette az új évad műsortervét.
 
Fotó: Gárdonyi Géza Színház

A nagymama boleróban rigójancsit eszik: az egri Gárdonyi Géza Színház jövő évada

Változatos műfajú előadásokat, köztük színjátékot, operettet, krimit, dal-, tánc- és vígjátékot kínál a 2019/2020-as évadban az egri Gárdonyi Géza Színház.
 
A zenekar, amelyben John Lennon, Paul McCartney és George Harrison is zenélt, az egri színházban ad koncertet

A zenekar, amelyben John Lennon, Paul McCartney és George Harrison is zenélt, az egri színházban ad koncertet

Magyarországon ad koncertet a brit Quarrymen, amelyben az ötvenes évek második felében, a Beatles előtt John Lennon, Paul McCartney és George Harrison is zenélt. Egykori társaik május 12-én az egri Gárdonyi Géza Színházban lépnek fel.
 
Az egriek lehozták a csillagot Törőcsik Marirnak

Az egriek lehozták a csillagot Törőcsik Marinak

Törőcsik Mari munkássága előtt tisztelegve avatták fel a harmadik csillagot az Eger Sikeréért Egyesület alapította Egri Csillagok Sétányon a hétvégén.
 
Hat nagyszínpadi produkciót mutat be a Hevesi Sándor Színház a 2019/20120-as évadban

Sasvári, Koltai, Eperjes a Hevesi Sándor Színház 2019/2020-as évadában

Hat nagyszínpadi produkciót mutat be és ifjúsági, valamint stúdiószínpadi előadást is műsorra tűz a 2019/20120-as évadban a Hevesi Sándor Színház – közölték a szerdai programismertető sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.
 
Fotó: Gárdonyi Géza Színház, Eger

A szerelmespárok kedvezményt kapnak Valentin-napon Egerben

A szerelem évszázadok óta mozgatórugója az emberi gondolkodásnak, de központi témája a vallásnak, a filozófiának és a művészeteknek is – erről szól a GGTánc Eger előadása február 14-én este 7 órától az egri stúdiószínpadon.
 
MTI fotó

Stúdiószínpadról a nagyszínpadra: A vihar kapujában Zalaegerszegen

Müller Péter Akutagava Rjúnoszuke novellái és Kuroszava Akira filmje nyomán írt A vihar kapujában című drámáját mutatják be Gergye Krisztián rendezésében pénteken a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok