Koszt, kvártély, színház

3 hete  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu, MTI

Nyári színházi programsorozat kezdődik Zalaegerszegen: július 9. és augusztus 17. között tizenhét színházi produkciót, köztük egy ősbemutatót és egy folklórműsort láthat a közönség a Kvártélyházban.

Koszt, kvártély, színház

A Kvártélyház Szabadtéri Színház augusztus 3. és 9 között a középiskolásoknak szervez színházi tábort, melynek keretében a fiatalok megismerkedhetnek a színházi munkával, próbafolyamatokkal, a díszlet- és jelmeztervezéssel.

A Kvártélyházi Szabadtéri Színház programjait a járványügyi helyzetnek megfelelően folyamatosan módosították, és csak akkor hirdették meg, amikor reális esély volt a színházi estek megrendezésére.

A programsorozat július 9-én Wolcsánszky Krisztián A mézesmackó és ami mögötte van - 2019/2020 collection című kiállításának megnyitójával kezdődik el. Itt ne az egykoron népszerű Kígyó utcai Mézes Mackó büfére tessenek gondolni, hanem a mackómézre:

 

Az első előadás a Lili bárónő című operett lesz, Huszka Jenő és Martos Ferenc művét Gádor Béla és Darvas Szilárd átdolgozásában állítják színpadra.

Július 22-én Presser Gábor és Sztevanovity Dusán zenés játékát, A Padlás című produkciót tűzik műsorra. A Kvártélyház 2008-ban bemutatott előadását megújítva, új szövegkönyvvel, új szereposztásban mutatják be, a rádiós szerepére Borbély Richárdot kérték fel.

A Hasonmások című revü-musical ősbemutatója július utolsó napján lesz. A hetvenes években játszódó zenés darab valós történetre épül: a kisvárosi tanácselnök megalapítja az első vidéki kaszinót, a nyitóünnepségre az ország két legnépszerűbb énekesét hívja meg. A kaszinó gondolata ellentétes a szocialista erkölccsel, ezért megnyitását minden eszközzel szeretnék megakadályozni. A Pozsgai Zsolt szövegkönyvéből írt darabot Tompa Gábor rendezi, az előadáson Nagy Tibor legnépszerűbb - a Táncoló fekete lakcipők, a Halványkék szemek, a Száguldás, Porsche, szerelem - dalai csendülnek majd fel. Az előadások főbb szerepeit Foki Vera, Hertelendy Attila, Szakály Aurél és Kovács Virág játssza. A revü-musicalben a Zalai Táncegyüttes is fellép.

Augusztus 17-én a művészeti csoport Por és hamu című folklórműsora zárja a nyári színházi programsorozatot.

A részletes program itt

 

Kvártélyházi Szabadtéri Színház, Zalaegerszeg

 

 

Szólj hozzá!


Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése,...
 
Színház naptár

Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Nem volt olyan rég, hogy ilyen műfaj nem létezett. Mármint hír, ami előadásokról szól... Milyen jó, hogy már túl vagyunk rajta – reméljük, már ezen az oldalon is maradunk.

Sam Mendes a szívén viseli a színházi dolgozók sorsát

Sam Mendes brit rendező és a londoni és brit színházi társaság a Netflixszel karöltve pénzalapot hozott létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színházi dolgozók támogatására.
Új színdarabok