Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

2019. szeptember 06.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Elndult az őszi évad a budapesti Játékszínben, ahol csütörtökön az előző évad nagy sikerű vígjátékát, Szente Vajk Legénybúcsú című darabját láthatta a közönség.

Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Aki erről lemaradt, a vígjátékot a hétvégén a Pozsonyi Pikniken is láthatja a közönség.

A teátrum első premierje novemberben a Teljesen idegenek című olasz film színpadi adaptációja lesz. (Ennek a filnek egyébként a magyar változata is elkészült.) Ezt követően Simon Kornél rendezésében Agatha Christie A vád tanúja című színdarabjának adaptációját mutatják be Kern András főszereplésével.

A társulat a nyáron játszott többek közt Siófokon, Debrecenben, Tihanyban és Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon, ahonnan öt díjat hoztak el: a Játékszín Életrevalók című darabja nyerte el a legjobb nagyszínpadi előadásért járó díjat, a legjobb rendezés díját Horgas Ádám kapta, a legjobb zenés szabadtéri előadásért szintén a Játékszín társulatát jutalmazták a Menopauza című darabért, a legjobb jelmez díját Papp Janó kapta. Az idei Vidor Fesztivál életműdíját pedig Zsurzs Kati színművésznek ítélték oda.

A díjazott alkotások láthatóak lesznek az új évadban is.

Játékszín, új évad

 

 

Szólj hozzá!


Jászai Mari 13 évig kijárt saját sírjához

Jászai Mari 13 évig kijárt saját sírjához

A 170 évvel ezelőtt született két színésznőre, Jászai Marira és Blaha Lujzára emlékeztek hétfőn a Fiumei úti sírkertben Jászai Mari...
 
Színház naptár

Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton újra együtt

Családi vígjáték készül Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton főszereplésével, akik 24 éve az Elvált nők klubjában játszottak együtt – számolt be róla a Variety.com.

Az elit utolsó vacsorája

A k2 Színház február 22-én és 23-án mutatja be legújabb előadását Tarnóczi Jakab rendezésében a Mu Színházban, Búcsúkoncert címmel.
Új színdarabok