Molnár Piroska a tavalyi díjátadón (POSZT)

Elmarad a halasztott POSZT is

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani.
 
Garázsbanda - koncertszínház. A DEKK Színház és a Füge közös előadása

Rendhagyó gálával nyílik a Szentendrei Teátrum 52. nyári évada

Pénteken kezdődik Szentendre nagymúltú nyári szabadtéri programsorozata, a Szentendrei Teátrum. A kulturális kínálatban egyebek mellett ősbemutatók, koncertek és felolvasószínházi premierek is szerepelnek.
 
Tolnay Klári emlékestet rendeznek Mohorán

Pásztor Erzsi lesz a Tolnay Klári emlékest háziasszonya

Tolnay Klári születésének 106. évfordulója alkalmából rendeznek emlékestet szombaton Mohorán, a programot a Tolnay Klári Emlékház szervezi.
 
A Tisza-part, Szeged (szeged365.hu)

Indulnak a Szegedi Vízi Színház előadásai

A rendezvénysorozat a 17 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait viszi tovább. A fesztiválnak a Stefánia átalakítása miatt kellett új helyet keresni: a 320 férőhelyes emelt nézőteret és a színpadot közvetlenül a folyó partján állítják föl, csupán néhány száz...
 
Mintegy félszáz alkotás érkezett a Madách musical pályázatára

Mintegy félszáz alkotás érkezett a Madách musical pályázatára

Rekordszámú jelentkező indult a harmadik Madách Musical Pályázaton, 52 (!!!) alkotócsapat versenyez a fődíjért.
 
Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése, funkcióbővítése, valamint a környezetének és a Központi Park felújítása.
 
Fotó: A vágy villamosa /Vígszínház,  Almási J. Csaba

Mi lesz Eszenyi Enikővel?

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az új évadról már Rudolf Péter tájékoztatta a nagyérdeműt, elsejétől hivatalosan is ő a Vígszínház direktora. Hogy mi lesz a lemondott igazgató-színész-rendezővel, arról Rudolf Péter így nyilatkozott az InfoRádiónak.
 
Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Nem volt olyan rég, hogy ilyen műfaj nem létezett. Mármint hír, ami előadásokról szól... Milyen jó, hogy már túl vagyunk rajta – reméljük, már ezen az oldalon is maradunk.
 
Sam Mendes a szívén viseli a színházi dolgozók sorsát

Sam Mendes a szívén viseli a színházi dolgozók sorsát

Sam Mendes brit rendező és a londoni és brit színházi társaság a Netflixszel karöltve pénzalapot hozott létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színházi dolgozók támogatására.
 
Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Rudolf Péter már hivatalosan a Vígszínház igazgatója

Rudolf Péter, aki hivatalosan július 1-től a Vígszínház igazgatója, szerdán tartott sajtótájékoztatót a jövő évadról
 
Kápolnából alakítottak ki bábszínházat Kaposváron

Kápolnából alakítottak ki bábszínházat Kaposváron

Átadták a BábSzínTér épületét Kaposváron szombaton, a bábművészet helyi képviselői egy korábban kápolnaként és irgalmas rendi apácák lakóhelyéül szolgáló, 19. század végi ingatlan átalakításával, felújításával leltek állandó otthonra.
 
O)lvasópróba Fotó: Szokodi Bea/Rózsavölgyi Szalon

Molnár Piroska mégsem vonul vissza: szerepel A két pápa színpadi változatában

"Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként" – nyilatkozta márciusban a színésznő, de szerencsére nem tartja be ígéretét. Ennek a felkérésnek nehéz is lenne ellenállni...
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok