Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

2020. július 10.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése, funkcióbővítése, valamint a környezetének és a Központi Park felújítása.

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Sikeres volt a második közbeszerzési eljárás így megkezdődhet a város eddigi történetének legnagyobb pályázati forrásból elnyert beruházása.

Noha a kivitelezéshez hiányzó fedezet (ami az elnyert pályázati pénz és a tényleges megvalósítás összegének a különbsége) a városi költségvetésben ugyan rendelkezésre áll, de Balatonföldvár ennek átvállalásában kormányzati segítséget remél.

Velük együtt reménykedünk!

(hírbalaton.hu)

 

Kultkikötő 2020

A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt, megrendezhető-e idén a Balaton leghosszabb kulturális programsorozatának számító Kultkikötő.

Szerencsére, ez már nem kérdés és a válasz is kedvező.

A felnőtteknek 50, a gyerekeknek 80 színházi és zenés programot szerveznek  Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Badacsonyban és Balatonszárszón. Az évad a Vérző Magyarország című felolvasóesttel indul. A földvári színpadon péntek esténként látható és hallható lesz Járai Márk Cseh Tamás-estje, Grecsó Krisztián Megyek utánad című könyvének színpadi adaptációja és mások mellett Mácsai Pál Azt meséld el, Pista! című előadása is.

Balatonbogláron szombatonként a Vörös kápolnánál tartják a zenés és színházi programokat: itt lép fel a Grund vígszínházi fiúzenekar, a Budapest Bár és ugyanitt lesz látható a Valódi hamisítvány című darab Hernádi Judit és Kern András főszereplésével.

Szinte minden helyszínen szerveznek gyerekeknek szóló programokat is: a Mesés Kikötő néven futó sorozat legtöbb gyerekelőadása Balatonfenyvesen és az új Kultkikötő-helyszínen, a balatonszárszói Csukás Színházban lesz, a legkisebbek a Ziránó Színház, a Rutkai Bori Banda és Fabók Mancsi Bábszínházának gyerekelőadásain szerezhetnek új élményeket.
 

A Kultkikötő zenei programjairól itt írtunk.

Balatonföldvár, Szabadtéri Színpad, felújítás, Kultkikötő

 

 

Szólj hozzá!


Tényleg musical készült Puskás Öcsiről

Tényleg musical készült Puskás Öcsiről

Puskás, a musical címmel nagyszabású zenés színházi produkció készült Szente Vajk rendezésében. A legismertebb magyar életéről szóló darab...
 
Színház naptár

Pásztor Erzsi lesz a Tolnay Klári emlékest háziasszonya

Tolnay Klári születésének 106. évfordulója alkalmából rendeznek emlékestet szombaton Mohorán, a programot a Tolnay Klári Emlékház szervezi.

A '70-es években játszódó darab – a századvég magyar slágereivel

Hasonmások címmel tart ősbemutatót pénteken a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház a mások mellett Komár Lászlónak, Máté Péternek vagy Cserháti Zsuzsának dalokat szerző Nagy Tibor szerzeményeinek feldolgozásával.
Új színdarabok