Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

2020. July 10.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Zöld Város elnevezésű projektcsomag keretében 680 millió forintból valósul meg a Szabadtéri Színpad teljes újjáépítése, funkcióbővítése, valamint a környezetének és a Központi Park felújítása.

Megújul a szabadtéri színpad Balatonföldváron

Sikeres volt a második közbeszerzési eljárás így megkezdődhet a város eddigi történetének legnagyobb pályázati forrásból elnyert beruházása.

Noha a kivitelezéshez hiányzó fedezet (ami az elnyert pályázati pénz és a tényleges megvalósítás összegének a különbsége) a városi költségvetésben ugyan rendelkezésre áll, de Balatonföldvár ennek átvállalásában kormányzati segítséget remél.

Velük együtt reménykedünk!

(hírbalaton.hu)

 

Kultkikötő 2020

A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt, megrendezhető-e idén a Balaton leghosszabb kulturális programsorozatának számító Kultkikötő.

Szerencsére, ez már nem kérdés és a válasz is kedvező.

A felnőtteknek 50, a gyerekeknek 80 színházi és zenés programot szerveznek  Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Badacsonyban és Balatonszárszón. Az évad a Vérző Magyarország című felolvasóesttel indul. A földvári színpadon péntek esténként látható és hallható lesz Járai Márk Cseh Tamás-estje, Grecsó Krisztián Megyek utánad című könyvének színpadi adaptációja és mások mellett Mácsai Pál Azt meséld el, Pista! című előadása is.

Balatonbogláron szombatonként a Vörös kápolnánál tartják a zenés és színházi programokat: itt lép fel a Grund vígszínházi fiúzenekar, a Budapest Bár és ugyanitt lesz látható a Valódi hamisítvány című darab Hernádi Judit és Kern András főszereplésével.

Szinte minden helyszínen szerveznek gyerekeknek szóló programokat is: a Mesés Kikötő néven futó sorozat legtöbb gyerekelőadása Balatonfenyvesen és az új Kultkikötő-helyszínen, a balatonszárszói Csukás Színházban lesz, a legkisebbek a Ziránó Színház, a Rutkai Bori Banda és Fabók Mancsi Bábszínházának gyerekelőadásain szerezhetnek új élményeket.
 

A Kultkikötő zenei programjairól itt írtunk.

Balatonföldvár, Szabadtéri Színpad, felújítás, Kultkikötő

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest