Andrew Lloyd Webber beállt a brit vakcinát tesztelő önkéntesek közé!

2020. August 14.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Miközben a világ tele van az orosz Covid-vakcina hírével, amelyet eleddig 76 katonán próbáltak ki, Nagy-Britanniában már június óta folynak a tesztelések – önkéntesek közreműködésével.

Andrew Lloyd Webber beállt a brit vakcinát tesztelő önkéntesek közé!

Szerte a világon körülbelül 120 oltási program van folyamatban. Az Oxford University által elindított tesztelésen mintegy 300 önkéntesnek adták be az oltást. Az első szakasz után újabb, 6000 embert érintő tesztet terveznek októberben. A kutatócsapat reményei szerint az oltást 2021 elejétől engedélyezhetik az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon.

Sir Andrew egy igazán megható fotót tett közzé a Facebookon, amelyet a

"Mindent megteszek annak érdekében, hogy a színházak, nagyok és kicsik egyaránt, újra kinyithassanak, a színészek és a zenészek pedig visszatérhessenek dolgozni"

kommenttel látott el.

A pólója feliratát is érdemes elolvasni... és kivételesen a kommenteket is, megindító. Például, ahogy a Broadway Fantom-előadásának díszletmunkása, iletve annak fia virtuálisan megöleli a zeneszerzőt... zsebkendős... :)

Ilyen egy igazi színházszerető EMBER – mindemellett Sydmonton bárója a zenés színház földi helytartója. A Rich List 2020 listavezetője – Paul McCartney-val osztozik a poszton – megtehetné, hogy rácsapja a világra az ajtót és a biztonságos távolságban élje mindennapjait, de ő fölhúz egy (bizonyos) pólót, és elmegy beadatni magának egy kísérleti vakcinát... Mer' a színház... meg a Broadway...

Lehet róla példát venni, tisztelt magyar színházi urak. És ezen nem a tesztelést értjük, hanem a színház mindenek feletti (pénz? hatalom? ideológia?) tiszteletét és szeretetét

Andrew Lloyd Webber, vakcina, önkéntes, Broadway

 

 

Szólj hozzá!


Háromba vágtad, édes, jó Lajosom? – kérdezik ezúttal Mucsi Zoltántól a Tháliában

Háromba vágtad, édes, jó Lajosom? – kérdezik...

A Thália Színházban már elindultak a Tóték próbái! A tragikomédia, melynek ősbemutatójára szintén a Thália Színházban került sor 1967-ben,...
 
Színház naptár

A hét premierje: A lány a vonaton – JÁTÉKSZÍN

Paula Hawkins A lány a vonaton című regényének színpadi adaptációját október 11-én mutatják be a Játékszínben, Horgas Ádám rendezésében, Lévay Viktóriával a főszerepben.

Visszaköltözött az egykori Arizona Mulatóba Madám Bizsu

A sikeres nyárikerti előbemutatót követően oda tér vissza a Madám Bizsu, ahol a cselekménye is játszódik: a Thália Színház Arizona Stúdiójának falai közé. A nosztalgikus hangulatú dokumentumjáték, ami a XX. századi fővárosi mulatók forgatagába kalauzol bennünket, szeptember 27-én debütált a budapesti közönség előtt.
Új színdarabok
PALI - regisztráció
Bonci
Bonci
Budapest 
Bonci
Bonci
Budapest 
Bonci
Bonci
Budapest 
Bonci
Bonci
Budapest 
Kölcsönlakás
Boeing, Boeing
Boeing, Boeing
Budapest