Gryllus Ábris, Molnár Csaba, Cuhorka Emese Fotó: Nagy Gergő

Átadták a Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjakat

A Trafóban megtartották a hazai kortárs tánc- és színházi szcéna közös ünnepét.
 
Fotó: Vígszínház

Rudolf Péter színházetikai kódex kidolgozását javasolja

Szigorú biztonsági protokoll mellett megtartotta évadnyitó társulati ülését a Vígszínház. A színház új évadterve és a belső ügyeik mellett a teljes színházi szakmával is foglalkoztak.
 
Félbeszakítják a Városmajori Színházi Szemlét

Félbeszakítják a Városmajori Színházi Szemlét

"A 2020. 08. 28 -i kormánydöntés értelmében a határon túli társulatok Magyarország területére nem léphetnek be, ezért a 2020-as Városmajori Színházi Szemle programsorozatot félbeszakítjuk" – közölte a Budapesti Nyári fesztivál.
 
A francia kormány kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást nyújt a kulturális szektornak

A francia kormány kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást nyújt a kulturális szektornak

Kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást juttat a francia kormány a kulturális szektornak abból a 100 milliárd eurós gazdaságösztönző csomagból, amelyet a koronavírus-járvány miatt tavasszal kihirdetett általános karantén okozta recesszió leküzdésére jövő héten jelent be a...
 
 Kabát és maszk – az Örkény Színház évadkezdése még a vírusról szól

Kabát és maszk – még a vírusról szól az Örkény Színház évadkezdése

Reméljük, a folytatás ennél sokkal hagyományosabb színházat hoz majd. Hiszen komoly munka folyik: előző évadban elmaradt három produkció mellett hét új bemutatóval készül új évadára az Örkény Színház.
 
A fotó illusztráció

Az Átriumban is felütötte a fejét a vírus

A Vígszínház után az Átrium is tudatta a nagyérdeművel, hogy két hétre kénytelenek bezárni. Az elmaradó előadásokról, illetve azok pótlásáról hamarosan tájékoztatást adunk.
 
Fotó: Magyar Színház

Gémes Antos kapta az Agárdy-emlékláncot

A díjat a színház hétfői évadnyitó társulati ülésén adta át a színművésznek Hambuch Gerda, Agárdy Gábor unokahúga és Zalán János igazgató.
 
Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Öt hónap után újranyitnak a színházak Szerbiában

Öt hónap után hétfőn újranyitnak a mozik és a színházak Szerbiában, a kötelező elővigyázatossági intézkedéseket azonban továbbra is be kell tartani. A nyugat-balkáni térség többi országában azonban továbbra is zárva tartanak a kulturális intézmények.
 
Fotó: Neményi Márton Előadáskép: Dömölky Dániel

Rendhagyó évad – rendhagyó évadkönyv a Katonában

A karantén időszakára reagáló, különleges fotósorozat készült a Katona idei évadkönyvébe. A könyv a jegypénztár nyitását követően, azaz ma 13 órától megtalálható a Katona József Színház Közönségszolgálati Irodájában és az Előcsarnokban.
 
Andrew Lloyd Webber beállt a brit vakcinát tesztelő önkéntesek közé!

Andrew Lloyd Webber beállt a brit vakcinát tesztelő önkéntesek közé!

Miközben a világ tele van az orosz Covid-vakcina hírével, amelyet eleddig 76 katonán próbáltak ki, Nagy-Britanniában már június óta folynak a tesztelések – önkéntesek közreműködésével.
 
A szegediek nem vállalták a Pintér Béla-darab bemutatóját – még teszteléssel sem

A szegediek nem vállalták a Pintér Béla-darab bemutatóját – még teszteléssel sem

Másodszor is lemondták Pintér Béla talán legismertebb darabja, a Parasztopera bemutatóját – számol be minderről a Magyar Szó Online.
 
Molnár Piroska a tavalyi díjátadón (POSZT)

Elmarad a halasztott POSZT is

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok