Fotó: MTI Archív

Kiírták Vitray Tamás szerepét a szegedi darabból

Mint arról mi is hírt adtunk, különleges, ugyanakkor testhez álló feladatot kapott volna Vitray Tamás az Újszegedi Szabadtéri Színpad Agrippina című előadásában.
 
Fotó: Thália Színház (FB)

Az évad színészei: Hernádi Judit és Nagy Sándor

Bank Tamás a Thália Színház direktora ma délelőtt megtartotta az évadzáró társulati ülést, egyúttal átadta a szakmai- és közönségdíjakat.
 
Fotó: The Moscow Times

Hat évet kért az ügyész Kirill Szerebrennyikov világhírű orosz rendezőre

Hatévi szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyészség sikkasztás címén Kirill Szerebrennyikov világhírű orosz rendezőre a hétfői bírósági tárgyaláson Moszkvában.
 
Már lehet szavazni az idei Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

Már lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

A díj igazi összefogás eredménye, a kezdeményezéshez ugyanis csatlakozott a Magyar Művészeti Akadémia, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hegyvidéki Önkormányzat, a Raiffeisen Bank, a Magyar Teátrumi Társaság, valamint a MANK is.
 
Fotó: Poppea megkoronázása (Horváth Judit)

Hárman távoznak a Katona társulatából

Távozik a Katona József Színház társulatából Mészáros Blanka, Nagy Ervin és Dér Zsolt – ezt Máté Gábor, a színház főigazgatója jelentette be az ATV Start Plusz című műsorában.
 
 Fotó: Alireza Badiee (Pexels)

1,3 milliárd forinttal buzdítják a filmeseket és a színházakat arra, hogy fogjanak össze

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 1,3 milliárd forint támogatást fordít arra, hogy nyáron a színházak a filmesekkel összefogva tévéfilmeket forgassanak. A pályázatra kifejezetten színpadon kívül forgatandó filmek terveivel lehet jelentkezni június közepétől.
 
Fotó: Nemzeti Színház

Két szerep már hiába vár Csurka Lászlóra

Nyolcvannégy éves korában kedden elhunyt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja.
 
 Kutyabarát bisztróval várja az Átrium a nézőket a kényszerszünetben

Kutyabarát bisztróval várja az Átrium a nézőket a kényszerszünetben

Színház még nincs, bisztró már van: a színház előcsarnokában új vendéglátóhely nyílt Átrium Bisztró néven.
 
Fotó: MTI

Így néz ki az ország első színházi előadásának a nézőtere

Sőt, talán egész Európáé is... A Miskolci Nemzeti Színház június 12-i premierjére a Bemutató Arany bérletes nézőkön kívül a miskolci egészségügyi dolgozókat hívta meg a teátrum, meghálálva ezzel az előző hónapok áldozatos munkáját.
 
Átmenetileg nem vetítik az Elfújta a szél című filmet

Átmenetileg nem vetítik az Elfújta a szél című filmet

Az amerikai filmklasszikus történelmi hátterének magyarázatával és a rasszizmustól való elhatárolódással kerül majd vissza az egyik streamingszolgáltató könyvtárába.
 
Ingyenes előadás és koncert lesz a szegedi Dóm téren

Öröm az ürömben: ingyenes előadás és koncert lesz a szegedi Dóm téren

A jelenlegi, járvánnyal sújtott helyzet változékonysága tükröződik a Szegedi Szabadtéri Játékok döntéseiben: miután kétszer is bejelentették, hogy NEM lesznek játékok a híres helyszínen, most azzal az örömhírrel szolgálhatnak, hogy mégis, igaz, csak két estén, de azok ingyenesek.
 
Pandémia Okozta Színházi Találkozó, vagyis: POSZT

Partizán-akció: mégis lesz POSZT

Idén elmarad a magyar színházi élet legjelentősebb szakmai találkozója: ez adta az inspirációt, hogy a Partizán szervezzen egy olyan négynapos, tematikus beszélgetés- és vitaest sorozatot, amelyen a magyar színház legégetőbb, legfontosabb, legalultárgyaltabb kérdéseit, dilemmáit és...
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok