Félbeszakítják a Városmajori Színházi Szemlét

2020. August 31.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

"A 2020. 08. 28 -i kormánydöntés értelmében a határon túli társulatok Magyarország területére nem léphetnek be, ezért a 2020-as Városmajori Színházi Szemle programsorozatot félbeszakítjuk" – közölte a Budapesti Nyári fesztivál.

Félbeszakítják a Városmajori Színházi Szemlét

Ez így, ebben a formájában nem teljesen pontos, a szabályok – mint azt az elmúlt napokban megtanultuk – konkrétan azt mondják, hogy szeptember elsejétől külföldi állampolgárok rendkívüli esetben beléphetnek be Magyarországra.

Ilyenek például:

  • a katonai konvoj belépése,
  • a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazás,
  • a korlátozott sávban történő határátlépés, ez 30 km-es sáv (Ukrajna esetében erre nincs lehetőség, mert arról az oldalról teljes a zár),
  • humanitárius folyosón való átutazás,
  • a sporteseményekre vonatkozóan külön szigorú szabályok léptek életbe,
  • diplomáciai és hivatalos utakra van még mód és lehetőség,
  • egyedi méltánylást érdemlő esetekben továbbra iaz országos rendőrfőkapitány adhat mentességet.

Kapásból tudnánk kettőt mondani (nem a konvoj...), ahová egy komoly munkával leszervezett színházi szemle is beleférne, és egyet, ami szúrja a szemünket, de nagyon.

Mint ismeretes, elmarad a 91. Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren, lesz viszon sörfesztivál és borfesztivál is, valamint nézők előtt rendezik meg a Puskás Arénában a Bayern München–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzést. Nagyjából 20 ezer szurkoló tekintheti meg a találkozót.

A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja (a Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Partiumból és Erdélyből érkeztek társulatok) pont időben, augusztus 29-én zárult, az EMMI által is támogatott fesztivál díjazottairól itt lehet olvasni.

A városmajori előadásokra megváltott jegyekről pedig itt adnak tájékoztatást.

 

Városmajori Színházi Szemle, koronavírus, programtörlés

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok