Fotó: Weöres Sándor Színház

A társulat színésze igazgatja februártól a szombathelyi Weöres Sándor Színházat

Szabó Tibor, a társulat színésze lesz február elsejétől a Weöres Sándor Színház igazgatója, akinek kinevezését csütörtökön egyhangúlag szavazta meg Szombathely önkormányzatának közgyűlése.
 
Hatvan magyar színésznővel forgatták le ugyanazt a filmjelenetet

Hatvan magyar színésznővel forgatták le ugyanazt a filmjelenetet

Mondjuk, az a film és az a jelenet nem akármilyen: a Psycho zuhanyjelenetéről van szó, amelyet Alfred Hitchcock kultikus filmje bemutatójának hatvanadik évfordulója alkalmából vettek elő éppen most és éppen így.
 
 Országszerte húsz színházban nyolcezer ember ünnepeli majd a centenáriumot

Országszerte húsz színházban nyolcezer ember ünnepeli majd a centenáriumot

Nem most, erre idén, s talán a jövő év elején sem lesz majd lehetőség: 2023. január 29. a dátum.
 
Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Tiszta a levegő! A kecskeméti színház fogadóterei biztonságosak

Pénteken a Nyolc nő című darab bemutatójával rajtolt a 2020/21-es évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban – mindenki nyugodjon le, az intézmény biztonságos légtérrel várja nézőit, a többi rajtuk múlik.
 
A média tegnap nem volt túl tisztességes a Vígszínházzal kapcsolatban

A média tegnap nem volt túl tisztességes a Vígszínházzal kapcsolatban

"Rudolf Péter kitiltotta Eszenyit a Vígszínházból" – harsogták jobbról-balról a médiumok. Volt, amelyik egész egyszerűen kihagyta azt a fontos mondatot, ami miatt a színház kénytelen volt közleményt kiadni – változtatás nélkül közöljük.
 
Fotó: Operett Színház

Törli a heti előadásait az Operett Színház – beleértve a ma estit is

A hős Don Quijote, La Mancha lovagja nem száll szembe a szélmalmokkal: a színház közleménye szerint egy művészük hozzátartozója COVID-pozitív lett, ráadásul a beteg vendégként az Operettben is járt. Kontaktkutatás után tesztelik az esetlegesen érintett művészeket.
 
A csarnok még az eredeti helyén:  Garai Antal Atom/Nyugat. hu (Hivatkozás a szövegben)

Ivancsics Ilona társulata két év után visszatér Szentendrére

A Skanzen Vigadó színpadán láthatók ősztől az Ivancsics Ilona és Színtársai nevű alkotóműhely előadásai; szeptember 20-án a Magyar Mesék című komédiát játsszák először az új helyszínen.
 
Előadásról előadásra hirdeti meg műsorát a Zentai Magyar Kamaraszínház

Előadásról előadásra hirdeti meg műsorát a Zentai Magyar Kamaraszínház

Bár kissé furcsán hangzik mindez, de teljesen észszerű döntésnek tűnik mostanában: nem hirdet szokásos évadot az idén a Zentai Magyar Kamaraszínház, a teátrum igazgatója szerint ugyanis annyira bizonytalan a helyzet, hogy inkább előadásról előadásra haladva hirdetik meg programjaikat.
 
Bán János: mentorom és barátom volt

Bán János: mentorom és barátom volt

Jirí Menzel nem csak a mentorom, hanem a barátom is volt. Egészen kivételes kvalitás, humanizmus és mély szakmai tudás jellemezte film- és színházi rendezőként, illetve színészként egyaránt - mondta Bán János színművész hétfőn az MTI-nek a 82 éves korában elhunyt alkotóra...
 
 Hernádi Judit (A félelem megeszi a lelket, fotó©Lakatos Péter)

Végjátékkal kezdenek – újranyit az Átrium

A közönségforgalmi terek fertőtlenítése, illetve két hét kényszerű egészségvédelmi és járványmegelőzési szünet után újra tart előadásokat az Átrium, és rögtön premierrel tér vissza: David Javerbaum Isteni végjáték című darabjának főszerepében Alföldi Róbert lesz...
 
Előadásokat töröl a járványveszély miatt a Centrál Színház

A járványveszély miatt előadásokat kénytelen törölni a Centrál Színház

Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy a sok szereplős előadások kitűzése komolyan veszélyezteti a működést, tíz, húsz, harmincszoros veszélyt jelentenek a néhány szereplős előadásokhoz képest – írja a színház a közleményében.
 
Gryllus Ábris, Molnár Csaba, Cuhorka Emese Fotó: Nagy Gergő

Átadták a Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjakat

A Trafóban megtartották a hazai kortárs tánc- és színházi szcéna közös ünnepét.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok