Jelenetek egy karanténból

2020. November 22.  ·   hír   ·  szinhazvilag.hu, MTI

Nyitány címmel pénzdíjas jelenetíró-pályázatot hirdet a Pesti Magyar Színház a karantén utáni élet témakörében. A pályaművek beküldési határideje december 20.

Fotó: cottonbro/Pexels

A szervezők célja, hogy minél több minőségi színpadi jelenet szülessen, továbbá hogy megmutatkozási lehetőséget kínáljanak azoknak, akik tehetséget és ambíciót éreznek magukban a színpadi írásra.

A Pesti Magyar Színház pályázatára egy, legfeljebb 10 oldalas, maximum 4 szereplős színpadi jelenettel lehet jelentkezni.

Olyan jeleneteket várnak, amelyek a karantén utáni élet témakörét járják körül, az adott témán kívül azonban a pályázat semmilyen műfaji, stiláris megkötést nem tartalmaz, azaz vígjátéki, drámai, abszurd hangulatú jelenetek egyaránt beküldhetők.

A pályázat nem jeligés, minden jelentkező a saját nevével szerepel. A pályaműnek kereknek, dramaturgiailag felépítettnek kell lennie; olyan jelenetnek, amely nem egy nagyobb mű része, hanem önmagában is megállja a helyét, konkrét történetet, emberi sorsokat ábrázol.

A Pesti Magyar Színház dramaturgjaiból álló zsűri a beérkezett műveket előválogatja, majd a legjobbnak ítélt jeleneteket streamelt előadások formájában színpadra állítják. Az ily módon online megtekinthető produkciók közül közönségszavazással választják ki azokat, amelyek pénzdíjban is részesülnek.

Az első helyezett 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 30 ezer forint díjazásban részesül. A streamelt előadásokat 2021. február 1-je és 2021. március 15. között készítik el és teszik közzé. A végeredményt 2021. március 31-én hirdetik ki.

A pályázatról további információ ezen a linken érhető el.

Pesti Magyar Színház, pályázat, jelenetek, karantén

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok
Liliom
Liliom
Budapest 
Liliom
Liliom
Budapest 
A PÁL UTCAI FIÚK
A PÁL UTCAI FIÚK
Százhalombatta 
Mindenki megvan? Dr....
Mindenki megvan? Dr....
Székesfehérvár 
A három sárkány
Megmaradni
Megmaradni
Budapest 
Megmaradni
Megmaradni
Budapest