Indulnak a Szegedi Vízi Színház előadásai

2020. July 17.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A rendezvénysorozat a 17 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait viszi tovább. A fesztiválnak a Stefánia átalakítása miatt kellett új helyet keresni: a 320 férőhelyes emelt nézőteret és a színpadot közvetlenül a folyó partján állítják föl, csupán néhány száz méterre a Szegedi Vártól, a korábbi helyszíntől.

A Tisza-part, Szeged (szeged365.hu)

A programok szeptember 4-én kezdődnek, ezen a hétvégén délutánonként és este gyermekeknek szóló előadásokat láthat a közönség a Görbe tükör társulattól, valamint a Fabula bábszínháztól.

Szeptember 6-án este pedig a Szeged Táncegyüttes ad műsort. Ezek a rendezvények ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Szeptember 9-én játsszák Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Pilinszky János műveiből összeállított Szívárnyék című estjét.

A Szegedi Pinceszínház minden nyáron bemutatja egy klasszikus magyar ifjúsági regény színpadi adaptációját, melyet a kőszínházi évad során továbbjátszanak. Idén Szabó Magda Abigél című regényének színmű változatát tűzik műsorra, melyet Pozsgai Zsolt készített és Janik László rendez. A premiert szeptember 11-én tartják. A Szép Ernő Színház és a Görbe tükör társulat ezen a hétvégén is gyermekelőadásokkal várja a közönséget.

Szegedi Vízi Színház, Szegedi Pinceszínház, sazbadtéri színpad

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok