Pásztor Erzsi lesz a Tolnay Klári emlékest háziasszonya

2020. július 30.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Tolnay Klári születésének 106. évfordulója alkalmából rendeznek emlékestet szombaton Mohorán, a programot a Tolnay Klári Emlékház szervezi.

Tolnay Klári emlékestet rendeznek Mohorán

Pásztor Erzsi kívül jelen lesz Mohai Gábor, az est műsorvezetője, továbbá Kiss Mari színművész, Nagy Viktor rendező, Rátkai Erzsi jelmeztervező és Götz Béla díszlettervező, akik segítségével megidézik a színésznő emlékét és kulisszatitkokba is beavatják az érdeklődőket.

Tolnay Klári (1914-1998) kétszeres Kossuth-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész Budapesten született, de gyermekkorát a Nógrád megyei Mohorán töltötte apja birtokán, ott végezte elemi iskoláit is. A személyes tárgyait is őrző múzeumot 2000-ben avatta fel Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök.

Tolnay Klári, emlékest, Mohora, Tolnay Klári Emlékház

 

 

Szólj hozzá!


Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok