Mintegy félszáz alkotás érkezett a Madách musical pályázatára

2020. July 16.  ·   hír   ·  koncert.hu, MTI

Rekordszámú jelentkező indult a harmadik Madách Musical Pályázaton, 52 (!!!) alkotócsapat versenyez a fődíjért.

Mintegy félszáz alkotás érkezett a Madách musical pályázatára

A díjnyertes darab bemutatóját a 2021/2022-es évadban tartják a Madách Színház stúdiószínpadán.

A Madách Színház áprilisban hirdette meg, 2010 és 2012 után immár harmadik alkalommal Musical Pályázatát, amelyre magyar szerzők új, korábban be nem mutatott műveit várja, abban a reményben, hogy ismét kiváló zenés előadásokkal gazdagodik a magyar zenés színjátszás.

 Bella Máté–Karafiáth Orsolya: Macskadémon (horror víg-musical)
A pályázat következő, második fordulójában a most benevezett darabok öt dalának demo felvételét, a darab egy jelenetét, valamint a szinopszisát várják. Ezt követően a szerzőknek egy prezentáció keretében be kell mutatniuk a beküldött darabrészletet. Ennek alapján határoz a zsűri a kieső, illetve a versenyben maradó művekről.
A második forduló beadási határideje 2020. október 12.

 

Madách Színház, musicalpályázat

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok