Musicalpályázatot hirdet a Madách Színház

2020. April 15.  ·   Musical   ·  Színházvilág.hu, MTI

Úgyis mindenki otthon ül, lehet alkotni: a jelentkezéseket július 13-ig várják.

 Bella Máté–Karafiáth Orsolya: Macskadémon (horror víg-musical)

A Madách Színház  2010-ben, majd 2012-ben is feltüzelte e szerzőket, hogy alkossanak új darabokat a legnépszerűbb színházi műfajban. Ezeken a korábbi musicalpályázaton olyan művek születtek, amelyek azóta a Madách Színház és más magyar színházak sikeres darabjaivá váltak. Ezek között van a Csoportterápia, a Macskadémon, A púpos, valamint az Én, József Attila című mű. Az immáron harmadik musical pályázatot azzal a reménnyel indítják útjára, hogy megismétlődik a két korábbi pályázat sikere és ismét kiváló művekkel gazdagodik a magyar musicalirodalom.

A pályázaton kizárólag olyan művek vehetnek részt, amelyeket még nem mutattak be színpadon, továbbá a 2010-ben és 2012-ben meghirdetett pályázatra már benyújtott musicalekkel sem lehet újra pályázni. A pályázaton egy pályázó egy művel vehet részt. A nyertes művet bemutatják a Madách Színház stúdiószínpadán.

A beérkező pályaműveket szakmai bizottság bírálja el, amelynek tagja Kocsák Tibor zeneszerző, a színház zenei vezetője; Szente Vajk rendező; Müller Péter író, Szirtes Tamás rendező, a színház igazgatója és Tihanyi Ákos koreográfus.

A pályázat több szakaszból áll.

2020. július 13.
Eddig várják a jelentkezéseket az alkotók neveivel és a készülő művek címeivel e-mailben, a musical_palyazat_2020@madachszinhaz.hu címre.

2020. október 12.

A készülő művek öt dala demofelvételének, egy jelenetének és szinopszisának eddig kell megérkeznie. A beadást követően prezentációt tartanak, amelyen a szerzők bemutatják a darabrészletet. Ennek alapján határoz a zsűri a versenyben maradó művekről.

2021. március 12.

A kiválasztott művek teljes zenei anyagának demofelvételét, szövegkönyvét és kottaanyagát eddig kell leadni, valamennyi anyagot online kérik. Ezek alapján határoz a zsűri a versenyben maradó művekről.

Az eredmény publikálását követő hónapokban a kiválasztott művekből a szerzők betanításában 30 perces koncertszerű bemutató készül. Ezek színpadra állításához a Madách Színház rendezőt, előadókat, technikai segítséget és a próbákhoz helyiséget biztosít. A 30 perces koncertszerű feldolgozásokat, a szerző által létrehozott zenei kísérettel 2021 június-júliusában a Madách Színház stúdiószínpadán mutatják be, ezt követően dönt a zsűri a nyertes pályaműről.

A díjnyertes darab bemutatóját a 2021/2022-es évadban tartják a Madách Színház stúdiószínpadán. A bemutatóhoz szükséges zenekíséretet vagy zenei alapot a szerző biztosítja.

Madách Színház, musicalpályázat

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok
 
 
Cached at 17:04:37