Bella Máté–Karafiáth Orsolya: Macskadémon (horror víg-musical)

Musicalpályázatot hirdet a Madách Színház

Úgyis mindenki otthon ül, lehet alkotni: a jelentkezéseket július 13-ig várják.
 
A Madách musicalslágereit éneklik a színészek a karanténban

A Madách musicalslágereit éneklik a színészek a karanténban

"A Madách Színház repertoárja él és visszavárjuk Önöket!" – üzeni a színház a nézőknek, és hogy ez az üzenet könnyebben átmenjen, dalokat is "mellékelnek" hozzá.
 
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

Rigócsőr királyfi dalra fakad

A Békéscsabai Jókai Színház is színpadra állítja a Grimm-Kocsák Tibor-Bozsó József által jegyzett Rigócsőr királyfi című mesemusicalt. A világszerte ismert történetet Bozsó József átiratában és rendezésében, Kocsák Tibor zenéjével láthatja a közönség 2020. február 26-tól. 
 
 Mesemusical készült gyerekeknek a Föld megmentéséről

Mesemusical készült gyerekeknek a Föld megmentéséről

A Lángos és Palacsinta, avagy a Föld megmentése című mesemusical a fiatalokat a műsorba bevonva próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy csak egy Föld létezik, amire vigyáznunk kell. Az idei első előadás január 25-én szombaton lesz a Premier Kultcaféban.
 
Már legkevesebb egymilliárdra tehető az Ausztrália-szerte tomboló erdő- és bozóttüzekben elpusztult nagyobb állatok száma

Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadás erejéig újra látható lesz az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.
 
Fotó: Madách Színház

Több százan jelentkeztek a Madách KiMitTud-jára

A december 6-i határidőig több százan, egészen pontosan 615-en jelentkeztek és küldték el a produkciójukat bemutató videót a Madách Színháznak.
 
Fotó: József Attila Színház

Grabowski, Teufel, Safranek és a többiek

A József Attila Színház színpadán musicalként éled újra a Macskafogó, Ternovszky Béla és Nepp József immáron ikonikus animációs filmje. Az Újságmúzeum posztjára támaszkodva álljon itt 10 érdekesség az eredetiről.
 
Fotó: Madách Színház

A Madách Színház negyedszer is MagyarBrands-díjas

A MagyarBrands a legmegbízhatóbb és legeredményesebb magyar márkákat értékeli. A program kiválasztási folyamata rendkívül komplex: egy márka pénzügyi adatok többszempontú vizsgálata, valamint fogyasztók és szakértők egyöntetű értékítélete alapján részesülhet ebben az...
 
Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

2020. november 29-én mutatják be a Magyar Színházban Dennis Martin Kincses sziget című musical-jét.
 
Fotó: Magyar Állami Operaház

Szeptember 22-én láthatja utoljára a Billy Elliotot a magyar közönség

Nem kell kultúrpolitikai döntést sejteni a háttérben: egyszerűen lejárt a musical játszási joga. A "darabtemetés" azért lesz különleges, mert ezen az estén fellép az egyébként váltott szereposztásban játszott darab összes közreműködője.
 
Folynak a Szabadság vándorai című musical próbái a Kincsem Parkban

Folynak a Szabadság vándorai című musical próbái a Kincsem Parkban

A darab Demjén Ferenc Kossuth-díjas énekes, dalszövegíró közel ötvenéves munkásságának kivonata.
 
Ez volt az első magyar musical

Ez volt az első magyar musical

Az Egy szerelem három éjszakáját az első magyar musicalként tartják számon, számos feldolgozást ért meg: készült belőle film, tévéjáték és lemez is. Noha az akkori művelődési minisztériumban szívesen eltekintettek volna a bemutatótól, 1961. január 12-én zajos siker fogadta a...
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok