Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére

1 hete  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadás erejéig újra látható lesz az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.

Már legkevesebb egymilliárdra tehető az Ausztrália-szerte tomboló erdő- és bozóttüzekben elpusztult nagyobb állatok száma

Az Édes Anna musical előadásának helyszínén is lesznek felállított gyűjtőládák, amelybe támogatások helyezhetők el, illetve megvásárolt jegyek árából is elkülönítenek egy részt a felajánlás összegét növelve. A darab szereplői, közreműködői pedig a saját fellépti díjukból segítik a kezdeményezést.

***

A Kosztolányi-klasszikus újragondolása egy feledhetetlen filmben már megtörtént, a színházak repertoárján is fel-feltűnik a színpadi adaptációja, de kevés embernek fordulna meg a fejében, hogy XI. századi zenei hangzással és modern táncokkal turbózza fel az eredeti művet... Ráadásul a musical-ek alkotói és nézői szeretik a boldog befejezéseket, meglehetősen kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült az eredeti szöveg és a trend között feszülő ellentmondást feloldani.

A közönségnek, úgy tűnik, bejött ez az interpretáció, mert ahogy elbúcsúzott az előadás, úgy kapta a felkéréseket és leveleket a Budapesti Showszínház: szeretnék újra látni a produkciót, iskolák tanárai, nézők és szervezők próbálták újra színpadra csalni a nagy díszleteket és monumentális technikát felvonultató előadást.

Horváth Zsolt, a Kozmix zenekar tagja, az Édes Anna musical zeneszerzője fellépései során is találkozott azzal, hogy az Édes Anna betétdalát kérték tőle egy szabadtéri fesztiválon. Ezt a kérést ott, akkor nem tudta teljesíteni, de újra összeültek a darab rendezőjével, Tóth Ádámmal és úgy döntöttek: legyen még előadás.

Így január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen (?) előadásra ismét színpadra áll a stáb.

 

 

 

Édes Anna, musical, RAM Kolosszeum, Budapesti Showszínház

Képtár

  • Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére kép 43341
 

 

Szólj hozzá!


Bereményi Géza a télikertben

Bereményi Géza a télikertben

A magyar kultúra napja alkalmából Bereményi Gézának adták át a hétvégén a Kölcsey-emlékplakettet. Az indoklásban elhangzott, hogy...
 
Színház naptár

Kern András a Fővárosi Törvényszéken védte Kocsis Dénest

Kreatív megoldással a Fővárosi Törvényszék patinás esküdtszéki tárgyalótermében tartották a Játékszín februári bemutatójának sajtóeseményét. A vád tanúja című produkciót Simon Kornél rendezi, a főbb szerepekben Kern András, Kocsis Dénes, Szerednyey Béla és Lévay Viktória lép színpadra.

Rózsaszín ruha

Emlékeznek a Nők című filmre? Az volt az a mozi, amiben kizárólag nők szerepeltek, még az utcai járókelők között sem akadt férfi, kivéve a legutolsó jelenetet, amiben az újszülött fiút mutatták. A Rózsaszín ruha című, jelenetfüzérekből álló darab majdnem ilyen, szinte kizárólag nőkről szól, nőket jelenítenek meg.
Új színdarabok
Futóbolondok
Futóbolondok
Budapest 
9-től 5-ig
9-től 5-ig
Nyíregyháza 
9-től 5-ig
9-től 5-ig
Nyíregyháza 
9-től 5-ig
9-től 5-ig
Nyíregyháza 
9-től 5-ig
9-től 5-ig
Nyíregyháza 
9-től 5-ig
9-től 5-ig
Nyíregyháza 
9-től 5-ig
9-től 5-ig
Nyíregyháza 
A baba
A baba
Budapest 
A baba
A baba
Budapest