Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére

2020. január 14.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadás erejéig újra látható lesz az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.

Már legkevesebb egymilliárdra tehető az Ausztrália-szerte tomboló erdő- és bozóttüzekben elpusztult nagyobb állatok száma

Az Édes Anna musical előadásának helyszínén is lesznek felállított gyűjtőládák, amelybe támogatások helyezhetők el, illetve megvásárolt jegyek árából is elkülönítenek egy részt a felajánlás összegét növelve. A darab szereplői, közreműködői pedig a saját fellépti díjukból segítik a kezdeményezést.

***

A Kosztolányi-klasszikus újragondolása egy feledhetetlen filmben már megtörtént, a színházak repertoárján is fel-feltűnik a színpadi adaptációja, de kevés embernek fordulna meg a fejében, hogy XI. századi zenei hangzással és modern táncokkal turbózza fel az eredeti művet... Ráadásul a musical-ek alkotói és nézői szeretik a boldog befejezéseket, meglehetősen kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült az eredeti szöveg és a trend között feszülő ellentmondást feloldani.

A közönségnek, úgy tűnik, bejött ez az interpretáció, mert ahogy elbúcsúzott az előadás, úgy kapta a felkéréseket és leveleket a Budapesti Showszínház: szeretnék újra látni a produkciót, iskolák tanárai, nézők és szervezők próbálták újra színpadra csalni a nagy díszleteket és monumentális technikát felvonultató előadást.

Horváth Zsolt, a Kozmix zenekar tagja, az Édes Anna musical zeneszerzője fellépései során is találkozott azzal, hogy az Édes Anna betétdalát kérték tőle egy szabadtéri fesztiválon. Ezt a kérést ott, akkor nem tudta teljesíteni, de újra összeültek a darab rendezőjével, Tóth Ádámmal és úgy döntöttek: legyen még előadás.

Így január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen (?) előadásra ismét színpadra áll a stáb.

 

 

 

Édes Anna, musical, RAM Kolosszeum, Budapesti Showszínház

Képtár

  • Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére kép 43341
 

 

Szólj hozzá!


Öt év kihagyás után újra tagfelvétel lesz a Halhatatlanok Társulatába

Öt év kihagyás után újra tagfelvétel lesz a...

Öt év kihagyás után, 2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, a gálaműsort (május 29.), valamint a...
 
Színház naptár

A furcsa párok csak neked mondják!

A WMN.hu és a Katona József Színház közös videósorozatának második szériája április 7-től, keddenként lesz látható a WMN Youtube-csatornáján – így a nehéz időkben is lesz friss "színházi élmény".

A tatabányai Jászai Mari Színház netes kihívása

A tatabányai Jászai Mari Színház szolidaritását kifejezve és segítve a koronavírus-járvány miatt ellehetetlenült színházi szakembereket, netes kihívást indított el.
Új színdarabok
Mire gondol Alma?
Mire gondol Alma?
Rumcájsz
Rumcájsz
Budapest 
Rumcájsz
Rumcájsz
Budapest 
Rumcájsz
Rumcájsz
Budapest 
Rumcájsz
Rumcájsz
Budapest 
Rumcájsz
Rumcájsz
Budapest 
Rumcájsz
Rumcájsz
Budapest 
Rumcájsz
Rumcájsz
Budapest