Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

2019. november 05.  ·   premier   ·  Színházvilág.hu

2020. november 29-én mutatják be a Magyar Színházban Dennis Martin Kincses sziget című musical-jét.

Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

Aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses Szigetét, az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról... Stevenson azonos című regénye és élete nyomán  Krégl János fordításában láthatjuk madj a zenés darabot, amelynek dalszövegeit Cseh Dávid Péter írta.

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált...Egyáltalán, van lehetőség választani? - ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás. 

1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért, de az előadás kicsit túlmutat ezen: Stevenson életére is reflektál. Az író ugyanis a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe, ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb a sztori már nem is lehetne... A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs...
A két idősíkon játszódó cselekmény nemcsak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. A zenés és látványos előadás során az elérhető legmodernebb  színházi technikát használják.
Az előadást Halasi Dániel rendezi, a főbb szerepekben pedig Veréb Tamást/Pásztor Ádámot, Mahó Andreát/Benkő Nórát, Bősz Mirkót/Calderale Federico Joshuat láthatjuk majd.
A színház bepillantást engedett a próbafolyamatba is:
Kincses sziget, musical, zenés színház, Magyar Színház

 

 

Szólj hozzá!


Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakásából közvetítik a premiert

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakásából...

Bemutatósorozatra készül a Madách Színház az interneten; a premiereket élőben, a színészek lakásáról közvetítik. Június 4-én Carol Rocamora...
 
Színház naptár

A járvány magával ránthatja Shakespeare legendás színházát

Minderről a Kívül tágasabb blogon olvastunk: a legendás Globe a blog értesülései szerint képtelen lesz túlélni a korlátozások miatt elszenvedett veszteségeket.

A pénz helyett Dollár Papa Talks

A Dollár Papa Gyermekei társulat kezdeményezésére – a Trafó közreműködésével online beszélgetéssorozat indul vasárnap.
Új színdarabok
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest