Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

2019. November 05.  ·   premier   ·  Színházvilág.hu

2020. november 29-én mutatják be a Magyar Színházban Dennis Martin Kincses sziget című musical-jét.

Kalózok, titkos térképek, elásott kincsek – új musical a Magyar Színházban

Aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses Szigetét, az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról... Stevenson azonos című regénye és élete nyomán  Krégl János fordításában láthatjuk madj a zenés darabot, amelynek dalszövegeit Cseh Dávid Péter írta.

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált...Egyáltalán, van lehetőség választani? - ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás. 

1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért, de az előadás kicsit túlmutat ezen: Stevenson életére is reflektál. Az író ugyanis a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe, ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb a sztori már nem is lehetne... A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs...
A két idősíkon játszódó cselekmény nemcsak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. A zenés és látványos előadás során az elérhető legmodernebb  színházi technikát használják.
Az előadást Halasi Dániel rendezi, a főbb szerepekben pedig Veréb Tamást/Pásztor Ádámot, Mahó Andreát/Benkő Nórát, Bősz Mirkót/Calderale Federico Joshuat láthatjuk majd.
A színház bepillantást engedett a próbafolyamatba is:
Kincses sziget, musical, zenés színház, Magyar Színház

 

 

Szólj hozzá!


Háromba vágtad, édes, jó Lajosom? – kérdezik ezúttal Mucsi Zoltántól a Tháliában

Háromba vágtad, édes, jó Lajosom? – kérdezik...

A Thália Színházban már elindultak a Tóték próbái! A tragikomédia, melynek ősbemutatójára szintén a Thália Színházban került sor 1967-ben,...
 
Színház naptár

A hét premierje: A lány a vonaton – JÁTÉKSZÍN

Paula Hawkins A lány a vonaton című regényének színpadi adaptációját október 11-én mutatják be a Játékszínben, Horgas Ádám rendezésében, Lévay Viktóriával a főszerepben.

Visszaköltözött az egykori Arizona Mulatóba Madám Bizsu

A sikeres nyárikerti előbemutatót követően oda tér vissza a Madám Bizsu, ahol a cselekménye is játszódik: a Thália Színház Arizona Stúdiójának falai közé. A nosztalgikus hangulatú dokumentumjáték, ami a XX. századi fővárosi mulatók forgatagába kalauzol bennünket, szeptember 27-én debütált a budapesti közönség előtt.
Új színdarabok
PALI - regisztráció
Bonci
Bonci
Budapest 
Bonci
Bonci
Budapest 
Bonci
Bonci
Budapest 
Bonci
Bonci
Budapest 
Kölcsönlakás
Boeing, Boeing
Boeing, Boeing
Budapest