Folynak a Szabadság vándorai című musical próbái a Kincsem Parkban

2 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A darab Demjén Ferenc Kossuth-díjas énekes, dalszövegíró közel ötvenéves munkásságának kivonata.

Folynak a Szabadság vándorai című musical próbái a Kincsem Parkban

A Nemzeti Lovas Színháztól nem állnak messze a zenés előadások, az annak idején kisebb botrányokkal övezett Jimmy-musicalt is Pintér Tibor állította színpadra.

Arról elképzelésünk sincs, hogy hozza össze a lovakat a legnagyobb Demjén-slágerekkel, de majd megnézzük. A színház így ír az előadásról:

"A darabban “a szabadság vándorai” maguk a színészek, muzsikusok, komédiások, akik arra tették fel életüket, hogy mindenáron szórakoztassanak ebben az őrülten rohanó, kaotikus világban. Teszik ezt azokkal a csodálatos élőlényekkel, melyek a világ legszabadabb vándorai -a lovakkal. A musical egy színházi társulat létrejöttét dolgozza fel, különféle emberi sorsokon keresztül. A cél közös, melyhez a hit, a kitartás, az egyetemleges áldozatok, valamint a szeretet vezeti a főhősöket; megalakítva egy új színjátszási formát, amit ma úgy hívnak: Lovasszínház. Demjén Ferenc, Kossuth-díjas művész közel ötven éves munkásságának egy csodálatos kivonata a színdarab, újszerű köntösbe öltöztetve fantasztikus dalait. A szerzővel és alkotótársával Menyhárt Jánossal egyetértésben született a gondolat, a mű megalkotásában ők is részt vettek."

 

Az biztos, hogy a zenész maga is nagy lóbarát, erről legújabb klipjének egyes kockái is tanúskodnak:

A musical előbemutatója pedig Baján lesz 2019. szeptember 13-án, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, a következő dátum: augusztus 16. Szigetvár.

Szabadság vándorai, musical, Demjén Ferenc, Nemzeti Lovas Színház, Kerényi Miklós Gábor

 

 

Szólj hozzá!


Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen...
 
Színház naptár

Színház a református templomban

A Pozsonyi úti református templom altemplomának felújított színpadán mutatja be Pozsgai Zsolt Mátyás és Janus című darabját szeptemberben a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház társulata.

Ösztönös zseni volt... – Soós Imre emlékére

"Ösztönös zseni volt, de hamar a politika játékszere lett, majd a démonai rabja..." – apró kiegészítésekkel az Újságmúzeum posztját tesszük közzé.
Új színdarabok