Folynak a Szabadság vándorai című musical próbái a Kincsem Parkban

2019. augusztus 09.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A darab Demjén Ferenc Kossuth-díjas énekes, dalszövegíró közel ötvenéves munkásságának kivonata.

Folynak a Szabadság vándorai című musical próbái a Kincsem Parkban

A Nemzeti Lovas Színháztól nem állnak messze a zenés előadások, az annak idején kisebb botrányokkal övezett Jimmy-musicalt is Pintér Tibor állította színpadra.

Arról elképzelésünk sincs, hogy hozza össze a lovakat a legnagyobb Demjén-slágerekkel, de majd megnézzük. A színház így ír az előadásról:

"A darabban “a szabadság vándorai” maguk a színészek, muzsikusok, komédiások, akik arra tették fel életüket, hogy mindenáron szórakoztassanak ebben az őrülten rohanó, kaotikus világban. Teszik ezt azokkal a csodálatos élőlényekkel, melyek a világ legszabadabb vándorai -a lovakkal. A musical egy színházi társulat létrejöttét dolgozza fel, különféle emberi sorsokon keresztül. A cél közös, melyhez a hit, a kitartás, az egyetemleges áldozatok, valamint a szeretet vezeti a főhősöket; megalakítva egy új színjátszási formát, amit ma úgy hívnak: Lovasszínház. Demjén Ferenc, Kossuth-díjas művész közel ötven éves munkásságának egy csodálatos kivonata a színdarab, újszerű köntösbe öltöztetve fantasztikus dalait. A szerzővel és alkotótársával Menyhárt Jánossal egyetértésben született a gondolat, a mű megalkotásában ők is részt vettek."

 

Az biztos, hogy a zenész maga is nagy lóbarát, erről legújabb klipjének egyes kockái is tanúskodnak:

A musical előbemutatója pedig Baján lesz 2019. szeptember 13-án, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, a következő dátum: augusztus 16. Szigetvár.

Szabadság vándorai, musical, Demjén Ferenc, Nemzeti Lovas Színház, Kerényi Miklós Gábor

 

 

Szólj hozzá!


Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a...

Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket...
 
Színház naptár

Rózsaszín ruha

Emlékeznek a Nők című filmre? Az volt az a mozi, amiben kizárólag nők szerepeltek, még az utcai járókelők között sem akadt férfi, kivéve a legutolsó jelenetet, amiben az újszülött fiút mutatták. A Rózsaszín ruha című, jelenetfüzérekből álló darab majdnem ilyen, szinte kizárólag nőkről szól, nőket jelenítenek meg.

Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadás erejéig újra látható lesz az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.
Új színdarabok
Gitta
Gitta
Budapest 
Gitta
Gitta
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest