Folynak a Szabadság vándorai című musical próbái a Kincsem Parkban

2019. August 09.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A darab Demjén Ferenc Kossuth-díjas énekes, dalszövegíró közel ötvenéves munkásságának kivonata.

Folynak a Szabadság vándorai című musical próbái a Kincsem Parkban

A Nemzeti Lovas Színháztól nem állnak messze a zenés előadások, az annak idején kisebb botrányokkal övezett Jimmy-musicalt is Pintér Tibor állította színpadra.

Arról elképzelésünk sincs, hogy hozza össze a lovakat a legnagyobb Demjén-slágerekkel, de majd megnézzük. A színház így ír az előadásról:

"A darabban “a szabadság vándorai” maguk a színészek, muzsikusok, komédiások, akik arra tették fel életüket, hogy mindenáron szórakoztassanak ebben az őrülten rohanó, kaotikus világban. Teszik ezt azokkal a csodálatos élőlényekkel, melyek a világ legszabadabb vándorai -a lovakkal. A musical egy színházi társulat létrejöttét dolgozza fel, különféle emberi sorsokon keresztül. A cél közös, melyhez a hit, a kitartás, az egyetemleges áldozatok, valamint a szeretet vezeti a főhősöket; megalakítva egy új színjátszási formát, amit ma úgy hívnak: Lovasszínház. Demjén Ferenc, Kossuth-díjas művész közel ötven éves munkásságának egy csodálatos kivonata a színdarab, újszerű köntösbe öltöztetve fantasztikus dalait. A szerzővel és alkotótársával Menyhárt Jánossal egyetértésben született a gondolat, a mű megalkotásában ők is részt vettek."

 

Az biztos, hogy a zenész maga is nagy lóbarát, erről legújabb klipjének egyes kockái is tanúskodnak:

A musical előbemutatója pedig Baján lesz 2019. szeptember 13-án, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, a következő dátum: augusztus 16. Szigetvár.

Szabadság vándorai, musical, Demjén Ferenc, Nemzeti Lovas Színház, Kerényi Miklós Gábor

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok