Átadták a Vígszínház művészeti díjait

Átadták a Vígszínház művészeti díjait

Bár a járványhelyzet miatt kissé eltérő módon zajlott az ünnepség, a Vígszínházban nem maradtak a fiókban a művészeti díjak idén sem.
 
Fotó: Miskolci Nemzeti Színház

Idén Görög László kapta a Gábor Miklós-díjat

Görög Lászlónak ítélte az idén a szakmai kuratórium a legjobb Shakespeare-alakításért járó Gábor Miklós-díjat Shylock megformálásáért a Miskolci Nemzeti Színház A velencei kalmár című előadásában. A Jászai Mari-díjas színész A velencei kalmárért kapta meg tavaly a...
 
Fotó: Erdélyi Mici és Ráday Imre színészházaspár, 1935 (Fortepan)

Színészházaspárok idén is jelentkezhetnek a Pethes-Agárdi-díjra

A Pethes-Agárdi-díj elnyerésére írt ki pályázatot április 20-i benyújtási határidővel a Magyar Színházi Társaság: a pályázatra fiatal színészházaspárok jelentkezhetnek nyaralásuk támogatására.
 
Virtuálisan kiosztották a Jászai Mari-díjakat is

Virtuálisan, de kiosztották a Jászai Mari-díjakat is

A Jászai Mari-díjat kiemelkedő színművészeti tevékenysége elismeréseként kapta 7 színészünk és egy rendezőnk.
 
Friss Kossuth-díjas színészeink

Friss Kossuth-díjas színészeink

Ezúttal elmaradt az ünnepélyes átadási, de azért megvannak az idei díjazottak.
 
Esélyes a citromdíjra a Macskák

Esélyes a citromdíjra a Macskák

A Macskák című musical filmváltozata – valamint a Rambo V - Utolsó vér – is esélyes a hollywoodi citromdíjra, az Oscar-díjak ellenpontjaként átadott Arany Málnára – jelentették be a szervezők.
 
Bodrogi Gyula a Mici néni két élete című darabban (József Attila Színház)

Bodrogi Gyula kapja idén a Páger Antal-gyűrűt

A művész ma veheti át az elismerést Makón, a Hagymaházban. Noha rokonai nem élnek a városban, a Maros-parti város hűségesen őrzi Páger Antal emlékét. A róla elnevezett utcában álló szülőházán emléktábla, a Hagymaházban szobra található.
 
Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket idén Koltai Róbert színművésznek és Dörner György színművész-színházigazgatónak ítéltek.
 
Czakó Julianna kapta a Domján Edit-díjat

Czakó Julianna kapta a Domján Edit-díjat

Minden évben kiválasztanak egy 40. életévét be nem töltött tehetséges vidéki színésznőt, aki alakításaiban tovább hordozza Domján Edit szellemiségét. A Domján Edit Alapítvány kuratóriuma idén a Miskolci Nemzeti Színház színművésznőjét, Czakó Juliannát tüntette ki az...
 
A Fővárosi Nagycirkuszban adták át a Magyar Teátrum Díjakat

A Fővárosi Nagycirkuszban adták át a Magyar Teátrum Díjakat

A szakmai szervezet 2010-ben alapította meg azt a díjat, amellyel több mint 80 színházi háttér- és kiszolgálószakma ezernél több képviselője közül választva ismeri el az azokat magas szinten művelő szakembereket. A Magyar Teátrum Díjra való jelölés, két, állami díjjal...
 
A kategória másik jelöltje, Ascher Tamás gratulál a díjazottnak

Tóth Ildikó Prima Primissima-díjat kapott

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
 
Fotó: MTI

Lukáts Andor Arany Medál életműdíjat kapott

Szerdán adták át a közönség által odaítélt Arany Medál díjat: az elismerést Végel László író, Lukáts Andor színművész-rendező, Szász Attila filmrendező, Nagy Ervin, Mészáros Blanka és László Panna színművész veheti át a Bethlen Téri Színházban.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok