Fotó: oroktel.hu

Megvan az első Emmy-díjasunk: Gera Marina!

Gera Marinának az Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért adták át a legjobb színésznő kategóriában a díjat a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este.
 
Béres Ilonát jelöli Kossuth-nagydíjra a Színházi Társaság

Béres Ilonát jelöli Kossuth-nagydíjra a Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság Elnöksége legutóbbi összejövetelén döntött arról, hogy a tagszervezetektől beérkezett javaslatok alapján kiket terjeszt fel a 2020. évi Kossuth-díjra, valamint a Kiváló- és Érdemes Művész elismerésekre.
 
Világgá megy Ványa bácsi

Világgá megy Ványa bácsi

17 város, 9 ország, 3 földrész – a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház koprodukciója, a Ványa bácsi a bresti Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivál fődíja és a lembergi Arany Oroszlán Fesztiválon elért sikerei után világ körüli útra indul.
 
Magyar színházi siker Bresztben

Magyar színházi siker Bresztben

Magyar siker született a Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválon: a fődíjat a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi hozta el.
 
Fotó: Soós Lajos/MTI

A miskolci Cyrano lett a Vidéki Színházak Fesztiváljának legjobb előadása

A Miskolci Nemzeti Színház Cyrano című előadása, Keszég László rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján.
 
Alföldi Róbert és Szerémi Zoltán A Salemi boszorkányok próbáján (Weöres Sándor S)zínház

Alföldi Róberté a Városmajori Színházi Szemle legjobb rendezése

Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait hétfőn Budapesten: a legjobb előadás a székesfehérvári Vörösmarty Színház Black Comedy című produkciója lett, a legjobb rendezés díját pedig Alföldi Róbert vehette át a szombathelyi Weöres Sándor Színház A salemi boszorkányok...
 
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Orosz Ákos kapta a Kaszás Attila-díjat

Orosz Ákos színművész, a Vígszínház társulatának tagja kapta idén a Kaszás Attila-díjat, amelyet az országos színházi évadnyitó gála keretében adtak át pénteken a Pesti Magyar Színházban.
 
Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Vígszínház-díjban részesült Kern András

Vígszínház-díjjal olyan művészeket és munkatársakat jutalmaznak, akik kreatív alkotómunkájukkal, kiemelkedő művészi teljesítményükkel hozzájárulnak a Vígszínház sikeréhez.
 
Áll a bál Cannes-ban Alain Delon életműdíja miatt

Áll a bál Cannes-ban Alain Delon életműdíja miatt

Védekezésre kényszerült hétfői sajtótájékoztatóján Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál művészeti igazgatója, miután egy interneten megjelent petícióban azt kérték a szervezőktől, hogy ne tüntessék ki "a rasszista, homofób és nőgyűlölő" Alain Delont tiszteletbeli Arany...
 
Fotó: Jászai Mari Színház, Tatabánya

Nagypál Gábor kapta az idei Gábor Miklós-plakettet – civilek pedig összedobták a pénzjutalmat is

Nagypál Gábor vehette át az idén a legjobb Shakespeare-alakításért járó Gábor Miklós-díjat Macbeth megformálásáért a tatabányai Jászai Mari Színház – Népház és a Szkéné Színház közös produkciójában.
 
Fotó: MTI

100 éve született Gábor Miklós

Koszorúzással emlékeztek Gábor Miklós (1919-1998) Kossuth-díjas színművészre születésének 100. évfordulója alkalmából a szülőházán elhelyezett emléktáblánál pénteken Zalaegerszegen.
 
Photo by Donald Tong from Pexels

A világnap alkalmából szakmai díjakat adtak át

A színházi világnap alkalmából idén is odaítélték a Gobbi Hilda-életműdíjat és a Soós Imre-díjat, valamint a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának elismerését, a Hevesi Sándor-díjat.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok