Béres Ilonát jelöli Kossuth-nagydíjra a Színházi Társaság

2019. November 11.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Magyar Színházi Társaság Elnöksége legutóbbi összejövetelén döntött arról, hogy a tagszervezetektől beérkezett javaslatok alapján kiket terjeszt fel a 2020. évi Kossuth-díjra, valamint a Kiváló- és Érdemes Művész elismerésekre.

Béres Ilonát jelöli Kossuth-nagydíjra a Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság reméli, hogy javaslataikkal a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság és a Művészeti Díj Bizottság is egyetért. A Jászai Mari-díjakra az elnökség – szintén a beérkezett felterjesztések alapján – a közeljövőben tesz javaslatot.

A jelöltek:

Kossuth-nagydíj:  Béres Ilona

Kossuth-díj: Antal Csaba, Derzsi János, Felföldi Anikó, Novák János

Kiváló Művész: Benedek Mari, Hirtling István, Khell Zsolt, László Zsolt, Tóth Ildikó

Érdemes Művész: Árkosi Árpád, Farkas Ignác, Horváth Csaba, Kiss Mari, Máhr Ági, Ungár Juli

Béres Ilonát a közönség legutóbb a Magyar Színház Ionesco: A székek című darabjában láthatta, amely Szabó K. István rendezésében került színre. 50 év után először ebben a darabban lépett együtt színpadra a színésznő és Fodor Tamás. Az előadást beválogatták a POSZT versenyműsorába, azonban Béres Ilona elhúzódó betegsége miatt elmaradt a pécsi bemutató. Az előadás azóta sem került vissza a színház műsornaptárába.

'Már nem tudok tervezni. Most az egészségemmel vagyok elfoglalva. Ezért nem játszom színházban. A barátaim segítettek, szponzorálták a Mi még? Béres Ilona verset mond című lemezem elkészülését. Most csak így tudom tartani a kapcsolatot a közönséggel" – nyilatkozta júniusban a Borsnak.

 

Kossuth-díj, Béres Ilona, Magyar Színházi Társaság

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok