Világgá megy Ványa bácsi

2019. October 16.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

17 város, 9 ország, 3 földrész – a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház koprodukciója, a Ványa bácsi a bresti Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivál fődíja és a lembergi Arany Oroszlán Fesztiválon elért sikerei után világ körüli útra indul.

Világgá megy Ványa bácsi

Breszt, Lemberg, Szatmárnémeti, Kherszon, Sziktivkar, Odessza, Ungvár, Vilnius, Lodz, Fara Sabira, Tokio és New York – a Ványa bácsi meghívást kapott Olaszországtól, majd Ukrajnán, Oroszországon, Litvánián és Lengyelországon át egészen az Amerikai Egyesült Államokba és Japánba készül a darab társulata.

Csehov 120 éve írt művét a neves ukrán rendező, Yaroslav Fedoryshyn állította színpadra, a premierre 2018. november 16-án került sor. Az előadásra a hazai és külföldi színházi szakma is felfigyelt.

Bemutatkozhatott a Nemzeti Színházban, bekerült a 2019-es Pécsi Országos Színházi Fesztivál, valamint a Vidéki Színházak Fesztiváljának versenyprogramjába is, és ez még csak a kezdet volt, hiszen a fehéroroszországi Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválon fődíjat szerzett a produkció.

Mindez már csak azért is óriási teljesítmény, mert a Váci Dunakanyar Színház egy amatőr színjátszó körből küzdötte fel magát a nemzetközi színházi fesztiválokat is meghódító, a szakma legnagyobb elismeréseit is kivívó, állandó társulattal rendelkező intézménnyé.

Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivál, Váci Dunakanyar Színház, Bartók Kamaraszínház, Ványa bácsi, díj, turné

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok