Lukáts Andor Arany Medál életműdíjat kapott

2019. December 04.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Szerdán adták át a közönség által odaítélt Arany Medál díjat: az elismerést Végel László író, Lukáts Andor színművész-rendező, Szász Attila filmrendező, Nagy Ervin, Mészáros Blanka és László Panna színművész veheti át a Bethlen Téri Színházban.

Fotó: MTI

Az Arany Medál-díjra bárki leadhatta szavazatát egy hónapig az interneten, valamint a Bethlen Téri Színházban és a debreceni Apolló moziban. A díjátadón Földes László Hobo bluesénekes, dalszerző, előadóművész és Kiss Zoltán gitárművész lépett fel, többek között a Hé, Magyar Joe címmel megjelent dupla lemez anyagából válogatva.

A 2018-as év elismertje Darvasi László író, Rudolf Péter, Ónodi Eszter, Herr Szilvia és Csernus Mariann színművészek, valamint Herendi Gábor filmrendező volt.

A korábbi díjazottak listája itt.

A díj non-profit kezdeményezés, pénzjutalommal nem jár. Alapítója, Mészáros Márton kulturális újságíró és szerkesztő, számos lap szerzője.

 

 

Arany Medál-díj, Nagy Ervin, Mészáros Blanka, László Panna, Lukáts Andor

Képtár

  • Lukáts Andor Arany Medál életműdíjat kapott kép 41259
 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok