Esélyes a citromdíjra a Macskák

2020. February 12.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A Macskák című musical filmváltozata – valamint a Rambo V - Utolsó vér – is esélyes a hollywoodi citromdíjra, az Oscar-díjak ellenpontjaként átadott Arany Málnára – jelentették be a szervezők.

Esélyes a citromdíjra a Macskák

Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait "jutalmazzák". A győztesek aranyfestékkel lefújt, málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián. Egyelőre nem tudni, mikor teszik közzé a díjazottak nevét.

Mindkét film, valamint az A Madea Family Funeral című fekete komédia is nyolc-nyolc jelölést gyűjtött be 2019 legrosszabb mozis teljesítményeinek versenyében, mindegyiket jelölték a leggyengébb film Arany Málnájára is – számolt be róla a deadline.com filmes portál. Tyler Perry, aki a fekete komédiát írta, rendezte és négy szerepet is eljátszott benne, egymaga söpört be öt jelölést :)

A legrosszabb színészek listáját Hilary Duff és James Franco vezeti, a mellékszereplők közül pedig Jessica Chastain és James Corden áll a listák élén.

A díj jelöltjeit és győzteseit online szavazással állapítják meg. Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönségnek több mint ezer tagja van 24 országból. A tagok online regisztrálnak és 40 dolláros (11 ezer forint) tagsági díjat fizetnek.

 

Még az alkotók is szégyellik az új Macskák-filmet

 


   

 

Macskák, film, Universal, citromdíj

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest