Színészházaspárok idén is jelentkezhetnek a Pethes-Agárdi-díjra

4 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A Pethes-Agárdi-díj elnyerésére írt ki pályázatot április 20-i benyújtási határidővel a Magyar Színházi Társaság: a pályázatra fiatal színészházaspárok jelentkezhetnek nyaralásuk támogatására.

Fotó: Erdélyi Mici és Ráday Imre színészházaspár, 1935 (Fortepan)

Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából, a művészházaspár végakaratának megfelelően a Magyar Színházi Társaság 2009-ben alapította a Pethes-Agárdi-díjat, szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására.

A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a pályázat benyújtásának határidejéig a harmincötödik életévét, és mindketten igazolt módon valamely magyar nyelvű színház rendszeresen foglalkoztatott színészei. A pályázatnak – a szükséges iratok mellett – tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát.

A nyertes pályázóknak az utazásról álló- vagy mozgóképekkel kiegészített írásos beszámolót kell készíteni, amelyet a Magyar Színházi Társaság honlapján tesz közzé.

Az idén kiadható összeg 400 ezer forint, amelyet egy házaspár kaphat meg. A pályázat benyújtásának határideje április 20., a döntésről a nyertes május 15-ig értesítést kap.

A végrendelet értelmében a háromtagú kuratórium – Gali László elnök, Balogh Gábor és Csizmadia Tibor – a nyertes párt az érvényes pályázatok közül sorsolással választja ki.

Az alapító okirat teljes szövege a Magyar Színházi Társaság honlapján, a www.mszt.org oldalon olvasható, további információ az MSZT titkárságán kapható.

Pethes-Agárdi-díj, színészházaspárok, nyaralás, pályázat

 

 

Szólj hozzá!


Veszélyben van a Centrál Színház következő évada

Veszélyben van a Centrál Színház következő évada

Legalábbis, ha az elmaradt előadásokra már megváltott jegyek árát visszakérnék a nézők...
 
Színház naptár

A következő évadban minden dunaújvárosi egészségügyi dolgozónak ingyenes lesz a színház

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nem hagyja a várost kultúra nélkül.! Őze Áron igazgató bejelentette, hogy a következő évadban minden dunaújvárosi egészségügyi dolgozónak ingyenes lesz a színház. "Most ők vannak értünk, akkor mi leszünk értük" – írták Facebook közleményükben.

A Madách musicalslágereit éneklik a színészek a karanténban

"A Madách Színház repertoárja él és visszavárjuk Önöket!" – üzeni a színház a nézőknek, és hogy ez az üzenet könnyebben átmenjen, dalokat is "mellékelnek" hozzá.
Új színdarabok