Fotó: MTI/Rosta Tibor

A cikk, amelynek meg sem kellett volna születnie, mégis örülünk neki

Sosem gondoltuk volna, hogy valósággá válnak a filmes disztópiák, és lesz olyan időszak, amikor ki sem tehetjük a lábunkat a lakásból (covid), aztán épphogy kijöttünk belőle, azt nem gondoltuk volna, hogy bezárhatnak színházak amiatt, hogy nem tudják fizetni a fűtést és/vagy a...
 
Fotó: Mohos Márton, 24.hu

Eszenyi Enikő visszatér Budapestre, színésznőt játszik a Játékszínben

A Blikk értesülése szerint a színésznő a héten kezdett próbálni a Játékszínben, így közel három évvel a Vígszínházból való botrányos távozása után Budapesten is visszatér a színpadra.
 
Fotó: Simon Erika 

Februárban Fehérváron lesz dühös a 12 ember – Cserhalmi György rendezésében

Az ideiglenes épületbezárás idején sem maradnak a székesfehérváriak színház nélkül. Február 25-én a Tizenkét dühös ember című előadást különleges helyszínen, a székesfehérvári Városháza Dísztermében mutatják be Cserhalmi György rendezésében.
 
Márkus Luca kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

Márkus Luca kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján 2022-ben Márkus Luca nyerte el a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt az Inkognitó és a Szeget szeggel című előadásokban nyújtott alakításaiért.
 
Újra színre vitték az első magyar musicalt a Pesti Színházban

Újra színre vitték az első magyar musicalt a Pesti Színházban

A magyarországi premierje idején, 1961-ben formabontónak számító első magyar musicalt, az Egy szerelem három éjszakáját ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében mutatták be a Pesti Színházban.
 
Fotók: Horváth Judit

Egy nagyon kemény óra a Sufniban: Médeia

Banális történet, szinte közhelyes. 15 év házasság és két gyerek után a férj új asszonyt talál magának. Fiatalabbat, csinosabbat. Láttunk már ilyet.
 
Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Moravetz Levente a Közjegyző az emeleten című vígjátékban vonultatja fel a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket: Szőke Zoltánt és Gyebnár Csekkát a "Barátok közt"-ből, továbbá Suhajda Dánielt és Madár Veronikát a "Jóban Rosszban"-ból.
 
Idén a Fővárosi Operett Színházban és a Pesti Magyar Színházban is lesz Mikulásgyár-átvevőpont

Idén a Fővárosi Operett Színházban és a Pesti Magyar Színházban is lesz Mikulásgyár-átvevőpont

Mindkét színház aulájában hivatalos gyűjtőpontot helyeztek el, ezeken a pontokon is várják a jól szállítható, csomagolható adományokat.
 
Fotók: Juhász Éva/Magyar Színház

Cserhalmi György rendezése a Magyar Színházban: Tizenhét hattyúk

A Pesti Magyar Színházban idén februárban bemutatott monodrámát Péteri Lilla játssza, a műből a színpadi változatot Szegő János készítette, a rendező pedig a színésznő egykori kaposvári osztályfőnöke, Cserhalmi György.
 
Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Mivel a békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be.
 
Béranyák a Vígszínházban

Béranyák a Vígszínházban

A béranyaság különböző aspektusait mutatja be jelenetfüzéreken keresztül Czukor Balázs Béranyák című előadása. A számos etikai kérdést megfogalmazó és egyéni tragédiákat, reményt és reménytelenséget felvázoló szkeccselőadást Hegyi Barbara, Petrik Andrea, Waskovics Andrea,...
 
Fotó: Szegedi Szabadtéri/FB

A holdvilágtól Al Di Meoláig – évadot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren zenés darabokkal, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig koncertsorozattal várja a közönséget jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok