24 órán át folyamatosan játssza ugyanazt a hétperces jelenetet a színésznő

3 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A londoni Young Vic színház The Second Woman című előadásában lép fel Ruth Wilson, Golden Globe- és Laurence Olivier-díjas színésznő.

24 órán át folyamatosan játssza ugyanazt a hétperces jelenetet a színésznő

A 24 órás előadásban száz különböző férfi játszik el egy jelenetet Ruth Wilsonnal. A jelenetben két szerető, Virginia és Marty kapcsolatát mutatják be, amelyből már elveszett a romantika és a játékosság. A John Cassavetes Premier című filmje által inspirált epikus darab száz férfi szereplője közül egyik sem találkozott vagy próbált korábban Ruth Wilsonnal – többségük még csak nem is színész.

A brit színésznő élete nagy lehetőségének nevezte a szerepet, amellyel egyúttal állóképességét is próbára teheti – számolt be róla az Evening Standard online kiadása. Wilson két alkalommal is elnyerte a Laurence Olivier-díjat, A viszony című drámasorozatért Golden Globe-ot kapott (bben a filmben is szeretőt játszott, akiből végül feleség lett, és 2021-ben kitüntették a Brit Birodalom Rendjével a színművészethez nyújtott hozzájárulásáért.

A The Second Woman című előadást, amelynek alkotója és rendezője Nat Randall és Anna Breckon, május 19-20-án, péntek délután négytől szombat délután négyig láthatja a Young Vic közönsége.
   

Young Vic, London, Ruth Wilson, The Second Woman

 

 

Szólj hozzá!


Hárman kapnak Hevesi Sándor-díjat a színházi világnap alkalmából

Hárman kapnak Hevesi Sándor-díjat a színházi...

Büki Dóra, Juronics Tamás és Veress Anna kapja idén a magyar színház nemzetközi elismertetéséért és megismertetéséért odaítélt Hevesi...
 
Színház naptár

Ezt a színházat már magunk építettük... – Meghosszabították a Ruttkai Éva online kiállítást

A nagy érdeklődésre való tekintettel április 12-ig meghosszabbították a Ruttkai Éva születésének 95. évfordulójára készült Ruttkai Éva és a Vígszínház című nagyszabású, exkluzív, eddig szélesebb körben szinte teljesen ismeretlen fotókból készült online kiállítást.

LENNI vagy NEM LENNI? – gála a Pécsi Harmadik Színház életben maradásáért

Noha neves művészek mondanak le bevételükről a teátrum javára és civil szervezésben is érkeznek a támogatások, a szakmán belüli felajánlások, a Harmadik Színház továbbra is küzd az életben maradásért. Március 15-én 17 órakor a színházban egy nagyszabású gálaműsor lesz, mellyel mintegy félszáz népszerű színművész...
Új színdarabok