LENNI vagy NEM LENNI? – gála a Pécsi Harmadik Színház életben maradásáért

2023. March 10.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Noha neves művészek mondanak le bevételükről a teátrum javára és civil szervezésben is érkeznek a támogatások, a szakmán belüli felajánlások, a Harmadik Színház továbbra is küzd az életben maradásért. Március 15-én 17 órakor a színházban egy nagyszabású gálaműsor lesz, mellyel mintegy félszáz népszerű színművész igyekszik segíteni az intézménynek. Ha már más nem segít...

LENNI vagy NEM LENNI? – gála a a Pécsi Harmadik Színház életben maradásáért

A gála házigazdái Vári Éva és Bősze Ádám lesz, és színpadra lép a Pécsi Harmadikban Márton András, Újvári Zoltán, Gergely Róbert, Fillár István vagy például Lux Ádám is. Közel 50 művész fogott össze, hogy a színházmentő akció keretében aktív részese legyen a jótékonysági gálaműsornak, így a közönség láthat majd olyan közkedvelt pécsi színművészeket, akik az évtizedek során sikerdarabokban szerepeltek itt, de ott lesznek napjaink állandó fellépői: Bacskó Tündétől Bánky Gáboron, Dévényi Ildikón, Füsti Molnár Éván, Götz Attilán át Krum Ádámig, Józsa Richárdtól Köles Ferencen, László Csabán, Kulcsár Viktórián és Németh Jánoson át Stubendek Katalinig, Stenczer Béláig és Várnagy Kingáig hosszú a sor.

A címben is leírt, szállóigévé vált Shakespeare idézet sajnos a Pécsi Harmadik Színház esetében igen aktuálissá vált, mert a kortárs magyar dráma legnagyobb vidéki játszóhelye most önhibáján kívül, a költségek és támogatások egymásnak feszülő krízishelyzetében ezzel a klasszikusnak számító dilemmával kénytelen szembesülni.

Az esemény FB oldala

A színház weboldala

Forrás

Pécsi Harmadik Színház, túlélés, összefogás

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok